Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou

Biela ryba s fazuľou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Ražniči z lososa
Vyprážaný syr
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Polievka z rukoly a kreviet
Rolky z roštenky so zeleninou
Biela treska
Špagety s jesennou omáčkou
Polievka z bôbu
Tekvicová polievka s jablkom
Letné zeleninové ragú
Zapečené špagety s tuniakom
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Hubový guľáš
Guláš z cíceru a mangoldu
Grilované rebierka
Polievka s mäsovými guličkami
Sladká bravčová panenka
Cestoviny na stredomorský spôsob
Kuracie tyčinky v kečupe
Tuniakový šalát
Párky v slanine
Zeleninové špízy
Treska s vajíčkovým šalátom
Grilovaný hamburger
Ovocný šalát s kuracinou
Mrkvová polievka
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Kuracie fajitas
Špagety zo Stredomoria
Kuracie prsia pečené v rúre
Hrachová polievka
Caponata a lá Podravka
Tournedos s maslovou zeleninou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Pohánka s klobásou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Bravčová panenka so zeleninou
Pizza v zemiakoch
Jemný hubový guláš
Polievka z fazuľových strukov
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Mediteránska rapsódia
Losos s cuketovou krustou
Nové zemiaky s Ajvarom
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Okúzľujúce letné kurča
Lasagne z panvice
Pikantné bravčové závitky
Kuracie mäso na thajský spôsob
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Lahodné pečené zemiaky
Pikantná rybacia zmes
Ravioly so šalviou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Kurča na bielom víne
Pečená jahňacina s mandľami
Bravčové kotlety s kuskusom
Paradajková polievka
Morčacina s citrónom a oreganom
Kuracie mäso so zeleninou
Cuketové jednohubky
Chutný šalát z opečených zemiakov
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Rizoto na španielsky spôsob
Cestovinový šalát so surimi
Teľacie kotlety so zeleninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Šošovicová polievka so špenátom
Viac receptov pre túto náladu

Zemiaky pokryté syrom cottage cheese a smotanou, zapečené v rúre, naplnia vašu kuchyňu nezameniteľnou vôňou a potešia vaše chuťové poháriky perfektnou kombináciou chrumkavého a krémového.

Suroviny

800 g ošúpaných zemiakov
200 g očistenej cibule
1 Podravka na pečené zemiaky (30 g)
2 polievkové lyžice oleja
150-200 g syru cottage cheese
200 ml smotany na šľahanie (alebo smotany zmiešanej pol na pol s mliekom)

Použili sme

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby50 min

  • 1 Zemiaky a cibuľu nakrájame na tenké kolieska.
  • 2 Posypeme Podravkou na pečené zemiaky a zamiešame.
  • 3 Zemiaky a cibuľu vložíme do zapekacej misy potretej olejom a vystlatej papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C približne 25 minút.
  • 4 Cottage cheese zmiešame so smotanou a osolíme podľa chuti.
  • 5 Po 25 minútach vyberieme zemiaky z rúry a lyžicou na ne natrieme zmes z cottage cheesu a smotany. Vložíme späť do rúry a pečieme ešte ďalších 15 minút.
  • 6 Podávame teplé s miešaným šalátom s dressingom z tekvicového oleja a citrónovej šťavy.

Malé tajomstvá

Zemiaky zapečené so syrom cottage cheese chutia oveľa lepšie, keď ich podávame 10 minút po dopečení, aby mali všetky chute čas sa premiešať. Pokiaľ pre vás varené jedlo bez kúska mäsa nie je kompletné, môžete na zemiaky pred natretím zmesi z cottage cheesu poukladať 50-100 gramov opečenej pancetty, slaniny, choriza, salámy alebo šunky, čím uspokojíte chuťové poháriky všetkých mäsožravcov.

Zdieľať s priateľmi