Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Mrkvová polievka

Hubový guľáš
Pizza v zemiakoch
Polievka z fazuľových strukov
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Párky v slanine
Tekvicová polievka s jablkom
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Kurča na bielom víne
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Kuracie mäso so zeleninou
Pikantné bravčové závitky
Tournedos s maslovou zeleninou
Kuracie prsia pečené v rúre
Pikantná rybacia zmes
Teľacie kotlety so zeleninou
Špagety s jesennou omáčkou
Paradajková polievka
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Kuracie fajitas
Sladká bravčová panenka
Nové zemiaky s Ajvarom
Vyprážaný syr
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Bravčová panenka so zeleninou
Ovocný šalát s kuracinou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Rolky z roštenky so zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Rizoto na španielsky spôsob
Biela ryba s fazuľou
Špagety zo Stredomoria
Kuracie mäso na thajský spôsob
Lasagne z panvice
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Ražniči z lososa
Bravčové kotlety s kuskusom
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Polievka s mäsovými guličkami
Chutný šalát z opečených zemiakov
Tuniakový šalát
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Lahodné pečené zemiaky
Zeleninové špízy
Hrachová polievka
Jemný hubový guláš
Zapečené špagety s tuniakom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Cestovinový šalát so surimi
Polievka z rukoly a kreviet
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Morčacina s citrónom a oreganom
Šošovicová polievka so špenátom
Mediteránska rapsódia
Ravioly so šalviou
Okúzľujúce letné kurča
Pohánka s klobásou
Grilovaný hamburger
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Grilované rebierka
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Losos s cuketovou krustou
Polievka z bôbu
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Pečená jahňacina s mandľami
Caponata a lá Podravka
Guláš z cíceru a mangoldu
Treska s vajíčkovým šalátom
Letné zeleninové ragú
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Biela treska
Cuketové jednohubky
Kuracie tyčinky v kečupe
Viac receptov pre túto náladu

Polievka príjemnej oranžovej farby vás, okrem krásneho vzhľadu, zláka k jej ochutnaniu svojou neodolateľnou vôňou.

Suroviny

3 lyžice olivovéhio oleja
1 1 cibuľa (100 g)
1 červená papríka (200 g)
600 g mrkvy
2 strúčiky cesnaku
1 lyžička nastrúhaného čerstvého zázvoru
1/2 lyžičky drveného koriandru
1 kocka Zeleninového bujónu Podravka
200 ml Podravka pasírovaných paradajok
soľ
čierne korenie

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby30 min

  • 1 Nakrájanú cibuľu a papriku krátko opražíme na olivovom oleji.
  • 2 Pridáme mrkvu nakrájanú na plátky, cesnak, zázvor, koriander, zeleninový bujón a zalejeme vodou.
  • 3 Varíme na miernom ohni, kým zelenina nezmäkne (asi 20 minút).
  • 4 Polievku odstavíme z ohňa a elektronickým mixérom zmixujeme do homogénnej zmesi.
  • 5 Pridáme pasírované paradajky, vodu podľa potreby a privedieme do varu. Ak je potrebné, pridáme soľ a korenie.

Porcia

Polievku nalejeme do misiek, pridáme lyžicu kyslej smotany, lyžicu tekvicového oleja, trochu pažítky a podávame. Rovnakým spôsobom si môžeme pripraviť aj tekvicovú polievku. Ak máte radi pikantnú chuť, pridajte nasekané chilli.

Zdieľať s priateľmi