Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Rizoto na španielsky spôsob

Zeleninové špízy
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Letné zeleninové ragú
Hubový guľáš
Kuracie mäso na thajský spôsob
Párky v slanine
Polievka z bôbu
Vyprážaný syr
Polievka s mäsovými guličkami
Kuracie mäso so zeleninou
Polievka z rukoly a kreviet
Nové zemiaky s Ajvarom
Kuracie fajitas
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Paradajková polievka
Morčacina s citrónom a oreganom
Lahodné pečené zemiaky
Kuracie tyčinky v kečupe
Špagety s jesennou omáčkou
Šošovicová polievka so špenátom
Pizza v zemiakoch
Mrkvová polievka
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Rolky z roštenky so zeleninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Teľacie kotlety so zeleninou
Mediteránska rapsódia
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Kuracie prsia pečené v rúre
Zapečené špagety s tuniakom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Bravčová panenka so zeleninou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Losos s cuketovou krustou
Tournedos s maslovou zeleninou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Ovocný šalát s kuracinou
Sladká bravčová panenka
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Špagety zo Stredomoria
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Pikantné bravčové závitky
Jemný hubový guláš
Hrachová polievka
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Treska s vajíčkovým šalátom
Caponata a lá Podravka
Grilovaný hamburger
Lasagne z panvice
Pečená jahňacina s mandľami
Polievka z fazuľových strukov
Guláš z cíceru a mangoldu
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Biela ryba s fazuľou
Tekvicová polievka s jablkom
Tuniakový šalát
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Cestovinový šalát so surimi
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Okúzľujúce letné kurča
Grilované rebierka
Ravioly so šalviou
Biela treska
Cuketové jednohubky
Ražniči z lososa
Pikantná rybacia zmes
Bravčové kotlety s kuskusom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Kurča na bielom víne
Pohánka s klobásou
Viac receptov pre túto náladu

Rizoto bohaté na všelijaké koreniny, od kurkumy, Podravka ochucovadla až po chilli, Vás prenesie do horúceho Španielska. Už cítite tú skvelú chuť?!

Suroviny

300 g Lagris ryže arborio
500 g kuracích pŕs
2 lyžičky sladkej mletej červenej papriky
1/2 lyžičky chilli
1 lyžička kurkumy
1 lyžica Podravka ochucovadla
štipka šafránu
130 g cibule
2 strúčiky cesnaku
1 pomaranč
150 ml bieleho vína
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
2 lyžice nasekanej vňate z mladej cibuľky
2 lyžice olivového oleja
čierne mleté korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Na rozpálený olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, trošku ju opečieme a pridáme na malé kúsky nakrájaný cesnak a na kocky nakrájané kuracie prsia.
  • 2 Všetko spolu krátko opražíme a pridáme sladkú papriku, chilli, kurkumu, šafrán, Podravka ochucovadlo, nastrúhanú pomarančovú kôru a Lagris ryžu.
  • 3 Podlejeme vínom, panvicu prikryjeme a za občasného miešania a prilievania vody dusíme na miernom ohni.
  • 4 Pridáme petržlenovú vňat, čierne korenie a pomarančovú šťavu. Keď je ryža mäkká, zložíme z ohňa.

Tip

Rizoto musí obsahovať dostatok tekutiny, aby nebolo suché a ryža nesmie byť rozvarená. Arborio ryža je ideálna na prípravu rizota, pretože jej zrnká obsahujú veľké množstvo škrobu, ktorý sa postupne uvoľnuje počas varenia a výsledkom je krémové rizoto.

Porcia

Posypeme nakrájanou vňaťou z mladej cibuľky a podávame.

Zdieľať s priateľmi