Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Vyprážaný syr

Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Šošovicová polievka so špenátom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Polievka z bôbu
Biela ryba s fazuľou
Kuracie mäso na thajský spôsob
Rizoto na španielsky spôsob
Biela treska
Sladká bravčová panenka
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Grilované rebierka
Pikantná rybacia zmes
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Kurča na bielom víne
Guláš z cíceru a mangoldu
Mrkvová polievka
Polievka z rukoly a kreviet
Polievka z fazuľových strukov
Grilovaný hamburger
Špagety zo Stredomoria
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Ražniči z lososa
Tuniakový šalát
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Zeleninové špízy
Zapečené špagety s tuniakom
Jemný hubový guláš
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Treska s vajíčkovým šalátom
Pohánka s klobásou
Cuketové jednohubky
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Caponata a lá Podravka
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Ovocný šalát s kuracinou
Letné zeleninové ragú
Kuracie mäso so zeleninou
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Bravčové kotlety s kuskusom
Bravčová panenka so zeleninou
Pikantné bravčové závitky
Okúzľujúce letné kurča
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Tekvicová polievka s jablkom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Cestoviny na stredomorský spôsob
Morčacina s citrónom a oreganom
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Mediteránska rapsódia
Párky v slanine
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Nové zemiaky s Ajvarom
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Kuracie tyčinky v kečupe
Tournedos s maslovou zeleninou
Lasagne z panvice
Špagety s jesennou omáčkou
Hubový guľáš
Pečená jahňacina s mandľami
Kuracie fajitas
Ravioly so šalviou
Losos s cuketovou krustou
Rolky z roštenky so zeleninou
Pizza v zemiakoch
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Teľacie kotlety so zeleninou
Polievka s mäsovými guličkami
Hrachová polievka
Cestovinový šalát so surimi
Paradajková polievka
Lahodné pečené zemiaky
Kuracie prsia pečené v rúre
Viac receptov pre túto náladu

Takto pripravený "obyčajný" syr sa stane "neobyčajne" chutným. Odporúčame Vám ho vyskúšať. Atraktívnym a chutným prídavkom je biela omáčka z jogurtu a nasekanej bazalky.

Suroviny

400 g čerstvého syra (riccota, cottage cheese, tvaroh)
20 ml extra panenského olivového oleja
100 g strúhanky
1 vajce
60 g múky
150 g Valeriánky poľnej (poľníček)
1/4 lyžičky bieleho mletého korenia
2 lyžičky Podravka ochucovadla
Dresing:
150 ml jogurtu
50 ml extra panenského olivového oleja
2 lyžice nasekanej bazalky
1/2 lyžičky soli
štipka čierneho mletého korenia
1 lyžica citrónovej šťavy

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 4 plátky čerstvého syra pokvapkáme olivovým olejom a necháme ich postáť.
  • 2 Medzitým si pripravíme múku, strúhanku a vajce, do ktorého pridáme Podravka ochucovadlo a biele korenie, na obaľovanie.
  • 3 Syr najprv obalíme v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke. Obalený syr vypražíme v hlbšej panvici, dokým nemá zlatistú farbu. Vyberieme ho na papierový obrúsok, aby sa zbavil nadbytočného tuku.
  • 4 Dresing pripravíme tak, že do jogurtu pridáme olivový olej, bazalku, soľ, korenie, citrónovú šťavu a poriadne premiešame.

Tip

Čerstvý syr je syr s neutrálnou chuťou, ktorý sa hodí k rôznym typom omáčok, od osviežujúcich až po pikanté alebo sladkokyslé.

Porcia

Na tanier dáme vypražený syr, pridáme poľníček, zalejeme pripraveným dresingom a podávame.

Zdieľať s priateľmi