Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob

Jemný hubový guláš
Sladká bravčová panenka
Pikantné bravčové závitky
Zeleninové špízy
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Rolky z roštenky so zeleninou
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Tekvicová polievka s jablkom
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Pizza v zemiakoch
Zapečené špagety s tuniakom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Ovocný šalát s kuracinou
Morčacina s citrónom a oreganom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Pečená jahňacina s mandľami
Kuracie tyčinky v kečupe
Grilované rebierka
Tuniakový šalát
Kuracie mäso so zeleninou
Lasagne z panvice
Ravioly so šalviou
Letné zeleninové ragú
Grilovaný hamburger
Polievka z bôbu
Kuracie prsia pečené v rúre
Polievka z fazuľových strukov
Bravčová panenka so zeleninou
Mrkvová polievka
Hubový guľáš
Guláš z cíceru a mangoldu
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Polievka z rukoly a kreviet
Caponata a lá Podravka
Polievka s mäsovými guličkami
Kuracie fajitas
Paradajková polievka
Bravčové kotlety s kuskusom
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Cuketové jednohubky
Vyprážaný syr
Ražniči z lososa
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Hrachová polievka
Treska s vajíčkovým šalátom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Párky v slanine
Lahodné pečené zemiaky
Šošovicová polievka so špenátom
Biela ryba s fazuľou
Kurča na bielom víne
Kuracie mäso na thajský spôsob
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Rizoto na španielsky spôsob
Biela treska
Teľacie kotlety so zeleninou
Cestovinový šalát so surimi
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Losos s cuketovou krustou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Cestoviny na stredomorský spôsob
Špagety s jesennou omáčkou
Pohánka s klobásou
Okúzľujúce letné kurča
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Nové zemiaky s Ajvarom
Tournedos s maslovou zeleninou
Pikantná rybacia zmes
Mediteránska rapsódia
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Špagety zo Stredomoria
Viac receptov pre túto náladu

Objavte chuť Maroka prostredníctvom tohto jednoduchého jedla, pripraveného zo zemiakov podávaných s chutným dressingom zo smotany, majonézy a cesnaku.

Suroviny

800 g skorých zemiakov, stredná veľkosť
400 g mrkvy
1 Podravka na pečené zemiaky
50 ml olivového oleja
75 g plnených olív
1 hrsť petržlenovej vňate
Dressing:
300 g kyslej smotany
80 g majonézy
1 strúčik cesnaku
2 polievkové lyžice nasekanej koriandrovej vňate
soľ
čierne korenie

Použili sme

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 6 osoby70 min

  • 1 Očistíme, umyjeme a osušíme zemiaky a následne ich rozkrojíme na polovicu. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na hrubšie hranolčeky. Väčšie kusy mrkvy prerežeme horizontálne a na polovicu.
  • 2 Zemiaky a mrkvu vložíme do pekáča, posypeme Podravkou na pečené zemiaky, pokvapkáme olivovým olejom a dobre premiešame. Pečieme v rúre vyhriatej na 400 stupňov farenheita/200 °C/plynový stupeň 6 po dobu 50 až 60 minút, kým zelenina nechytí peknú zlatohnedú farbu. Upečené zemiaky a mrkvu preložíme do servírovacej misy, pridáme scedené olivy a nasekanú petržlenovú vňať a všetko spolu premiešame.
  • 3 Dressing si pripravíme zmiešaním kyslej smotany, majonézy, prelisovaného cesnaku a nasekanej koriandrovej vňate. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Zemiakový šalát zalejeme dressingom a podávame.

Malé tajomstvá

Zemiaky s vysokým obsahom škrobu sú najvhodnejšie na pečenie. Aby sme zistili, či máme správny typ zemiakov, jeden zemiak nakrájame a ak nôž ostáva pokrytý bielou tekutinou, ide o správny typ.

Zdieľať s priateľmi