Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Polievka z bôbu

Zeleninové špízy
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Tekvicová polievka s jablkom
Paradajková polievka
Kuracie fajitas
Lasagne z panvice
Zapečené špagety s tuniakom
Nové zemiaky s Ajvarom
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Grilované rebierka
Chutný šalát z opečených zemiakov
Rolky z roštenky so zeleninou
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Grilovaný hamburger
Ovocný šalát s kuracinou
Guláš z cíceru a mangoldu
Mrkvová polievka
Rizoto na španielsky spôsob
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Letné zeleninové ragú
Treska s vajíčkovým šalátom
Párky v slanine
Vyprážaný syr
Špagety s jesennou omáčkou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Biela treska
Hrachová polievka
Pohánka s klobásou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Pikantné bravčové závitky
Kurča na bielom víne
Polievka z rukoly a kreviet
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Kuracie mäso na thajský spôsob
Kuracie prsia pečené v rúre
Bravčové kotlety s kuskusom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Cestovinový šalát so surimi
Kuracie tyčinky v kečupe
Ravioly so šalviou
Ražniči z lososa
Caponata a lá Podravka
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Polievka z fazuľových strukov
Polievka s mäsovými guličkami
Morčacina s citrónom a oreganom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Špagety zo Stredomoria
Cestoviny na stredomorský spôsob
Losos s cuketovou krustou
Jemný hubový guláš
Kuracie mäso so zeleninou
Pikantná rybacia zmes
Lahodné pečené zemiaky
Biela ryba s fazuľou
Pizza v zemiakoch
Tournedos s maslovou zeleninou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Šošovicová polievka so špenátom
Bravčová panenka so zeleninou
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Cuketové jednohubky
Sladká bravčová panenka
Pečená jahňacina s mandľami
Hubový guľáš
Tuniakový šalát
Mediteránska rapsódia
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Okúzľujúce letné kurča
Teľacie kotlety so zeleninou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Viac receptov pre túto náladu

Lahodná krémová polievka je takisto vhodná aj ako samostatné letné jedlo, pretože chutný bôb a zemiaky zasýtia a citrón s olivovým olejom tomu dodajú sviežu chuť.

Suroviny

300 g očistených mladých bôbov
100 g obielených zemiakov
50 g cibule
20 g masla
1 lyžica Podravka ochucovadla
1 lyžička škrobu
4 lyžice citrónovej šťavy
400-500 ml vody
2 lyžice olivového oleja
1/2 lyžičky soli
1/2 lyžičky čierneho mletého korenia
1 lyžica nasekanej pažítky

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Očistený bôb dáme do vriacej vody a varíme. Keď trošku zmäkne, pridáme zemiaky nakrájané na malé kocky.
  • 2 Očistenú cibuľu nakrájame na plátky a krátko opražíme na masle. Opraženú cibuľu, uvarený bôb a zemiaky spolu s troškou vody rozmixujeme mixérom dohladka. Rozmixovanú zmes dáme naspäť do hrnca.
  • 3 Zalejeme vodou, pridáme Podravka ochucovadlo, soľ, korenie, citrónovú šťavu, nasekanú pažítku a aj škrob rozrobený v troške vody. Poriadne zamiešame, krátko povaríme a po odstavení primiešame olivový olej.

Tip

Lyžicu uvareného bôbu si odložte, nerozmixujte. Potom ho môžete vmiešať do rozmixovanej polievky.

Porcia

Polievku posypeme nasekanou pažítkou a teplú podávame.

Zdieľať s priateľmi