Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Kuracie prsia pečené v rúre

Cuketové jednohubky
Lasagne z panvice
Tournedos s maslovou zeleninou
Hubový guľáš
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Bravčová panenka so zeleninou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Cestovinový šalát so surimi
Kuracie fajitas
Bravčové kotlety s kuskusom
Hrachová polievka
Polievka z fazuľových strukov
Biela ryba s fazuľou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Kuracie mäso na thajský spôsob
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Pohánka s klobásou
Pečená jahňacina s mandľami
Zapečené špagety s tuniakom
Caponata a lá Podravka
Kuracie tyčinky v kečupe
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Guláš z cíceru a mangoldu
Kuracie mäso so zeleninou
Tekvicová polievka s jablkom
Pizza v zemiakoch
Ovocný šalát s kuracinou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Okúzľujúce letné kurča
Cestoviny na stredomorský spôsob
Ražniči z lososa
Sladká bravčová panenka
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Grilované rebierka
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Grilovaný hamburger
Polievka z bôbu
Vyprážaný syr
Párky v slanine
Chutný šalát z opečených zemiakov
Rizoto na španielsky spôsob
Špagety s jesennou omáčkou
Polievka z rukoly a kreviet
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Pikantná rybacia zmes
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Treska s vajíčkovým šalátom
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Morčacina s citrónom a oreganom
Mrkvová polievka
Rolky z roštenky so zeleninou
Kurča na bielom víne
Teľacie kotlety so zeleninou
Špagety zo Stredomoria
Polievka s mäsovými guličkami
Letné zeleninové ragú
Šošovicová polievka so špenátom
Ravioly so šalviou
Losos s cuketovou krustou
Pikantné bravčové závitky
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Biela treska
Nové zemiaky s Ajvarom
Tuniakový šalát
Zeleninové špízy
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Mediteránska rapsódia
Paradajková polievka
Lahodné pečené zemiaky
Jemný hubový guláš
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Viac receptov pre túto náladu

Vychutnajte si jedinečný plátok šťavnatých kuracích pŕs voňajúcich šalviou a tymianom, pečených v rúre spolu so zemiakmi.

Suroviny

1,2 kg zemiakov
2 celé kuracie prsia s kožou (500 g)
1 Podravka na zlaté kurča
3 polievkové lyžice (50 g) masla
50 ml bieleho vína
40 ml olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie
vetvička čerstvého tymianu
1 čili paprička
12 lístkov sviežej šalvie

Použili sme

Podravka NATUR na zlaté kurča

Podravka NATUR na zlaté kurča

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby85 min

  • 1 Zemiaky ošúpeme a nakrájame na štvrtiny. Zemiaky uvaríme v osolenej vode po dobu 10 minút a scedíme.
  • 2 Kuracie prsia posypeme Podravkou na zlaté kurča a vložíme do pekáča kožou nahor. Okolo kuraťa naukladáme prevarené zemiaky. Rozpustíme maslo a polejeme ním kura, víno a olivový olej nalejeme na zemiaky.
  • 3 Podľa chuti osolíme a okoreníme. Na vrch položíme zopár vetvičiek tymianu, nasekanú čili papričku a dvanásť lístkov šalvie.
  • 4 Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C/plynový stupeň 6 približne 50 až 60 minút. Po dopečení necháme kuracie prsia odležať po dobu 10 minút.
  • 5 Kuracie prsia nakrájame a podávame s pečenými zemiakmi.

Malé tajomstvá

Biele víno, ktorým sa podlievajú zemiaky môžete nahradiť ciderom.

Zdieľať s priateľmi