Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Grilované ryby s paradajkami a cibuľou

Dokonalá zelenina pečená v rúre
Pikantná rybacia zmes
Morčacina s citrónom a oreganom
Kurča na bielom víne
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Tournedos s maslovou zeleninou
Rizoto na španielsky spôsob
Polievka z rukoly a kreviet
Grilovaný hamburger
Jemný hubový guláš
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Nové zemiaky s Ajvarom
Špagety s jesennou omáčkou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Paradajková polievka
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Chutný šalát z opečených zemiakov
Teľacie kotlety so zeleninou
Kuracie tyčinky v kečupe
Sladká bravčová panenka
Grilované rebierka
Tekvicová polievka s jablkom
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Lasagne z panvice
Kuracie fajitas
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Polievka s mäsovými guličkami
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Bravčové kotlety s kuskusom
Cestovinový šalát so surimi
Biela ryba s fazuľou
Ražniči z lososa
Guláš z cíceru a mangoldu
Biela treska
Cuketové jednohubky
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Letné zeleninové ragú
Treska s vajíčkovým šalátom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Šošovicová polievka so špenátom
Zapečené špagety s tuniakom
Hrachová polievka
Tuniakový šalát
Rolky z roštenky so zeleninou
Ravioly so šalviou
Mrkvová polievka
Caponata a lá Podravka
Mediteránska rapsódia
Polievka z bôbu
Kuracie mäso so zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Polievka z fazuľových strukov
Hubový guľáš
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Ovocný šalát s kuracinou
Losos s cuketovou krustou
Kuracie mäso na thajský spôsob
Pečená jahňacina s mandľami
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Pizza v zemiakoch
Pikantné bravčové závitky
Pohánka s klobásou
Lahodné pečené zemiaky
Vyprážaný syr
Párky v slanine
Bravčová panenka so zeleninou
Zeleninové špízy
Kuracie prsia pečené v rúre
Cestoviny na stredomorský spôsob
Okúzľujúce letné kurča
Špagety zo Stredomoria
Viac receptov pre túto náladu

Grilovaná pražma alebo morský vlk sú samé o sebe kulinárskym zážitkom. Podávané spolu s cherry paradajkami, olivovým olejom a citrónovou kôrou - to bude pre vás pravý stredomorský zážitok!

Suroviny

4 ks rýb (pražma alebo morský vlk, cca 400g/ks)
4 lyžice Podravka ochucovadla s cesnakom
400 g cherry paradajok
2 ks cibule
4 ks mladej cibuľky
3 strúčiky cesnaku
75 ml olivového oleja
1 citrón
čierne korenie mleté

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Ryby očistíme, umyjeme, osušíme papierovým obrúskom a poriadne ich zvnútra aj zvonka potrieme zmesou pripravenou z Podravky s cesnakom a z olivového oleja. Necháme postáť asi 40 minút, aby sa chute prepojili.
  • 2 Grilovací rošt potrieme olivovým olejom a predhrejeme ho. Naukladáme naň ryby a podľa veľkosti ich grilujeme z každej strany 5 až 8 minút.
  • 3 K rybám pridáme cibuľu nakrájanú na polovice, mladú cibuľku a cherry paradajky a grilujeme pokiaľ zelenina nezmäkne.
  • 4 Keď sú ryby hotové, zložíme ich z grilu, poukladáme na tanier a servírujeme spolu s grilovanou zeleninou.

Tip

Počas grilovania ich viackrát potrite vetvičkou rozmarínu namočenou v olivovom oleji - dodáte tak jedlu ešte viac chute a vône.

Porcia

Hotové jedlo posypeme na hrubo pomletým čiernym korením, pretlačeným cesnakom, nastrúhanou citrónovou kôrou, prelejeme zostávajúcim olivovým olejom a podávame.

Zdieľať s priateľmi