Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Bravčové kotlety s kuskusom

Polievka z bôbu
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Sladká bravčová panenka
Chutný šalát z opečených zemiakov
Nové zemiaky s Ajvarom
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Mrkvová polievka
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Biela treska
Tekvicová polievka s jablkom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Lahodné pečené zemiaky
Pikantná rybacia zmes
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Mediteránska rapsódia
Grilovaný hamburger
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Kuracie prsia pečené v rúre
Hubový guľáš
Tuniakový šalát
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Rizoto na španielsky spôsob
Pikantné bravčové závitky
Paradajková polievka
Treska s vajíčkovým šalátom
Guláš z cíceru a mangoldu
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Pečená jahňacina s mandľami
Jemný hubový guláš
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Pizza v zemiakoch
Kuracie mäso so zeleninou
Ravioly so šalviou
Teľacie kotlety so zeleninou
Okúzľujúce letné kurča
Ovocný šalát s kuracinou
Rolky z roštenky so zeleninou
Hrachová polievka
Grilované rebierka
Losos s cuketovou krustou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Vyprážaný syr
Kurča na bielom víne
Šošovicová polievka so špenátom
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Ražniči z lososa
Morčacina s citrónom a oreganom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Tournedos s maslovou zeleninou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Špagety zo Stredomoria
Bravčová panenka so zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Cestovinový šalát so surimi
Lasagne z panvice
Párky v slanine
Cuketové jednohubky
Zeleninové špízy
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Kuracie fajitas
Kuracie tyčinky v kečupe
Caponata a lá Podravka
Zapečené špagety s tuniakom
Špagety s jesennou omáčkou
Polievka z fazuľových strukov
Letné zeleninové ragú
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Pohánka s klobásou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Polievka s mäsovými guličkami
Biela ryba s fazuľou
Polievka z rukoly a kreviet
Kuracie mäso na thajský spôsob
Viac receptov pre túto náladu

Spojte chutné kotlety s kuskusom, posypte to lupienkami mandlí a mätou a podávajte zaujímavú a netradičnú kombináciu napríklad aj dnes na obed.

Suroviny

800 g bravčových kotliet
1 lyžica Podravka ochucovadla pikant
olej
10 g masla
2 lyžice balsamica
mladá cibuľka
lupienky mandlí
pár lístkov mäty
200 g kuskusu Podravka
70 g syra feta
niekoľko kvapiek olivového oleja

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Kotlety posypeme Podravka ochucovadlom pikant, votrieme do mäsa a necháme postáť približne 15 minút.
  • 2 Na rozpálenom oleji opečieme kotlety z oboch strán dozlata. Pridáme balsamico, premiešame a dusíme za stáleho podlievania malým množstvom vody.
  • 3 Nakoniec pridáme maslo, necháme kotlety krátko na ohni a potom ich vyberieme z panvice.
  • 4 Do panvice pridáme cibuľku nakrájanú na malé kúsky, necháme ju speniť, zamiešame a zložíme z ohňa.
  • 5 Kuskus zalejeme vriacou vodou, pridáme trošku soli, premiešame, prikryjeme a necháme postáť približne 5 minút.
  • 6 Potom kuskus premiešame vidličkou, necháme chvíľku vychladnúť, pridáme natrhaný feta syr a zľahka premiešame.

Tip

Pri príprave kuskusu dávajte pozor na množstvo vody, pretože kuskus za pomoci vody zväčší svoj objem trojnásobne.

Porcia

Kuskus naložíme na tanier, pridáme kotlety, prelejeme cibuľkou, posypeme lupienkami mandlí a mätou a podávame.

Zdieľať s priateľmi