Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Chutný šalát z opečených zemiakov

Párky v slanine
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Špagety s jesennou omáčkou
Bravčová panenka so zeleninou
Nové zemiaky s Ajvarom
Teľacie kotlety so zeleninou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Biela treska
Tekvicová polievka s jablkom
Hubový guľáš
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Zeleninové špízy
Okúzľujúce letné kurča
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Cestovinový šalát so surimi
Kuracie tyčinky v kečupe
Zapečené špagety s tuniakom
Paradajková polievka
Kurča na bielom víne
Šošovicová polievka so špenátom
Ovocný šalát s kuracinou
Kuracie mäso na thajský spôsob
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Tuniakový šalát
Sladká bravčová panenka
Kuracie mäso so zeleninou
Hrachová polievka
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Pečená jahňacina s mandľami
Caponata a lá Podravka
Polievka z rukoly a kreviet
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Pizza v zemiakoch
Pohánka s klobásou
Pikantné bravčové závitky
Pikantná rybacia zmes
Lasagne z panvice
Polievka s mäsovými guličkami
Grilované rebierka
Vyprážaný syr
Rizoto na španielsky spôsob
Morčacina s citrónom a oreganom
Cuketové jednohubky
Mediteránska rapsódia
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Treska s vajíčkovým šalátom
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Guláš z cíceru a mangoldu
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Ražniči z lososa
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Losos s cuketovou krustou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Ravioly so šalviou
Tournedos s maslovou zeleninou
Biela ryba s fazuľou
Lahodné pečené zemiaky
Jemný hubový guláš
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Letné zeleninové ragú
Špagety zo Stredomoria
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Kuracie prsia pečené v rúre
Rolky z roštenky so zeleninou
Kuracie fajitas
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Mrkvová polievka
Grilovaný hamburger
Bravčové kotlety s kuskusom
Polievka z fazuľových strukov
Polievka z bôbu
Viac receptov pre túto náladu

Šalát z opečených zemiakov doplnený o cibuľku a reďkovku určite poteší každého hosťa.

Suroviny

600 g stredne veľkých mladých zemiakov
5 plátkov slaniny
4 lyžice oleja
3 lyžice Podravky Natur na pečené zemiaky
2 lyžice bieleho vínneho octu
1 lyžica horčice
čierne mleté korenie
8 reďkoviek
1 červená cibuľa
1 lyžica nasekanej pažítky

Použili sme

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby50 min

  • 1 Zemiaky dobre umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky široké približne 2 mm.
  • 2 Slaninu nakrájame na malé kúsky.
  • 3 Na zohriatom oleji si v panvici opečieme zemiaky, dokým nebudú krásne zlato-hnedé. Zemiaky vyberieme a do tej istej panvice dáme nakrájanú slaninu, ktorú tiež zľahka opečieme.
  • 4 Podravku Natur na pečené zemiaky zmiešame s octom, horčicou a čiernym korením a prelejeme tým opečené zemiaky.
  • 5 K zemiakom pridáme slaninu, nakrájané reďkovky a cibuľu a všetko dobre premiešame.
  • 6 Pripravený šalát posypeme pažítkou a necháme odpočívať približne 15 minút, aby sa chute poriadne prepojili.

Tip

Množstvo zemiakov rozdeľte na polovicu a tak ich opekajte na panvici. Pôjde vám to rýchlejšie a ľahšie.

Porcia

Teplý šalát podávame ako samostatné jedlo alebo aj ako prílohu k rybe alebo mäsu.

Zdieľať s priateľmi