Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Hrachová polievka

Losos s cuketovou krustou
Mediteránska rapsódia
Nové zemiaky s Ajvarom
Vyprážaný syr
Mrkvová polievka
Sladká bravčová panenka
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Tournedos s maslovou zeleninou
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Pohánka s klobásou
Ovocný šalát s kuracinou
Caponata a lá Podravka
Pikantná rybacia zmes
Kuracie tyčinky v kečupe
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Bravčové kotlety s kuskusom
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Biela ryba s fazuľou
Kurča na bielom víne
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Morčacina s citrónom a oreganom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Guláš z cíceru a mangoldu
Bravčová panenka so zeleninou
Letné zeleninové ragú
Polievka s mäsovými guličkami
Kuracie mäso so zeleninou
Párky v slanine
Cestovinový šalát so surimi
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Pečená jahňacina s mandľami
Jemný hubový guláš
Pizza v zemiakoch
Špagety zo Stredomoria
Tuniakový šalát
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Biela treska
Šošovicová polievka so špenátom
Paradajková polievka
Lahodné pečené zemiaky
Okúzľujúce letné kurča
Pikantné bravčové závitky
Polievka z bôbu
Grilovaný hamburger
Kuracie prsia pečené v rúre
Teľacie kotlety so zeleninou
Polievka z rukoly a kreviet
Rizoto na španielsky spôsob
Zeleninové špízy
Kuracie mäso na thajský spôsob
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Zapečené špagety s tuniakom
Rolky z roštenky so zeleninou
Lasagne z panvice
Treska s vajíčkovým šalátom
Ražniči z lososa
Cuketové jednohubky
Špagety s jesennou omáčkou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Grilované rebierka
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Tekvicová polievka s jablkom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Ravioly so šalviou
Hubový guľáš
Kuracie fajitas
Polievka z fazuľových strukov
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Viac receptov pre túto náladu

Je veľa spôsobov, ako pripraviť hrachovú polievku. My odporúčame hrachovú polievku pre mäsožravcov. Párok alebo klobáska jej dodá tú správnu vôňu a chuť.

Suroviny

1 hrnček Lagris hrachu
2 mrkvy
2 zemiaky
2 párky
1 lyžica Podravky ochucovadla
majorán

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Hrach preberieme, umyjeme a dáme variť (množstvo vody dáme podľa toho, akú hustú chceme polievku mať).
  • 2 Pridáme Podravku ochucovadlo a občas miešame. Keď je hrach skoro rozvarený, pridáme nakrájanú mrkvu a neskôr aj na kocky nakrájané zemiaky a párok alebo klobásu.
  • 3 Varíme, až kým zemiaky nezmäknú. Nakoniec ochutíme troškou majoránky a jedlo je hotové.

Porcia

Podávame s krutónmi.

Malé tajomstvá

Hrach je v gastronómii pokladaný za zeleninu, no botanicky patrí medzi ovocie.

Zdieľať s priateľmi