Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Kurča na bielom víne

Polievka s mäsovými guličkami
Pečená jahňacina s mandľami
Teľacie kotlety so zeleninou
Sladká bravčová panenka
Cuketové jednohubky
Bravčová panenka so zeleninou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Špagety zo Stredomoria
Kuracie mäso so zeleninou
Ražniči z lososa
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Losos s cuketovou krustou
Treska s vajíčkovým šalátom
Rizoto na španielsky spôsob
Nové zemiaky s Ajvarom
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Párky v slanine
Ravioly so šalviou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Chutný šalát z opečených zemiakov
Morčacina s citrónom a oreganom
Hubový guľáš
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Grilovaný hamburger
Polievka z rukoly a kreviet
Grilované rebierka
Ovocný šalát s kuracinou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Kuracie fajitas
Tuniakový šalát
Biela ryba s fazuľou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Zeleninové špízy
Lasagne z panvice
Lahodné pečené zemiaky
Pikantné bravčové závitky
Pohánka s klobásou
Paradajková polievka
Špagety s jesennou omáčkou
Guláš z cíceru a mangoldu
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Okúzľujúce letné kurča
Bravčové kotlety s kuskusom
Kuracie tyčinky v kečupe
Cestovinový šalát so surimi
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Biela treska
Vyprážaný syr
Kuracie mäso na thajský spôsob
Jemný hubový guláš
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Kuracie prsia pečené v rúre
Hrachová polievka
Letné zeleninové ragú
Pikantná rybacia zmes
Rolky z roštenky so zeleninou
Mediteránska rapsódia
Polievka z bôbu
Šošovicová polievka so špenátom
Polievka z fazuľových strukov
Zapečené špagety s tuniakom
Tekvicová polievka s jablkom
Mrkvová polievka
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Pizza v zemiakoch
Cestoviny na stredomorský spôsob
Caponata a lá Podravka
Tournedos s maslovou zeleninou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Viac receptov pre túto náladu

Vyskúšajte flambované kuracie mäsko s francúzskym koňakom a smotanovou omáčkou a jeho dokonalé spojenie s hubami.

Suroviny

75 g masla
1 až 1,2 kg kuracieho mäsa (kuracie stehná)
muškátový oriešok
30 ml koňak (brandy)
1 cibuľa (120 g)
1 strúčik cesnaku
250 ml bieleho vína (Rizling)
1 polievková lyžica Podravka ochucovadlo
1 lyžica pšeničnej múky
100 ml smotany
1 žĺtok
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
200 g húb (šampiňóny, shiitake ...)
soľ
korenie
1 lyžica oleja

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby45 min

  • 1 Kuracie plátky pokrájame na kúsky, pridáme muškátový oriešok a vypražíme na horúcom masle do zlata.
  • 2 Nalejeme brandy a flambujeme.
  • 3 Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak, zalejeme vínom a posypeme 1 lyžicou Podravka ochucovadlom.
  • 4 Zakryjeme pokrievkou a dusíme asi 30 minút, v prípade potreby pridáme vodu.
  • 5 Hríby nakrájame a osmažíme na rozpálenom oleji, ochutíme soľou a korením.
  • 6 Posypeme petržlenovou vňaťou.

Porcia

Kurča servírujeme s omáčkou a hríbami . Ako prílohu môžeme zvoliť halušky.

Malé tajomstvá

Ak chceme mať omáčku ešte jemnejšiu a krémovejšiu, pridáme do nej na konci varenia múku, žĺtok a smotanu. Pridávame za stáleho miešania.

Zdieľať s priateľmi