Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Pečená jahňacina s mandľami

Rolky z roštenky so zeleninou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Losos s cuketovou krustou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Guláš z cíceru a mangoldu
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Špagety zo Stredomoria
Chutný šalát z opečených zemiakov
Biela treska
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Caponata a lá Podravka
Polievka z bôbu
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Kuracie mäso na thajský spôsob
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Ovocný šalát s kuracinou
Zeleninové špízy
Pikantné bravčové závitky
Hubový guľáš
Zapečené špagety s tuniakom
Cestovinový šalát so surimi
Bravčová panenka so zeleninou
Pizza v zemiakoch
Jemný hubový guláš
Grilované rebierka
Tuniakový šalát
Biela ryba s fazuľou
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Kuracie mäso so zeleninou
Tournedos s maslovou zeleninou
Vyprážaný syr
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Ražniči z lososa
Mrkvová polievka
Letné zeleninové ragú
Ravioly so šalviou
Mediteránska rapsódia
Kurča na bielom víne
Okúzľujúce letné kurča
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Párky v slanine
Špagety s jesennou omáčkou
Kuracie prsia pečené v rúre
Pikantná rybacia zmes
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Polievka s mäsovými guličkami
Kuracie tyčinky v kečupe
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Pohánka s klobásou
Lasagne z panvice
Rizoto na španielsky spôsob
Tekvicová polievka s jablkom
Cuketové jednohubky
Sladká bravčová panenka
Morčacina s citrónom a oreganom
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Teľacie kotlety so zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Treska s vajíčkovým šalátom
Grilovaný hamburger
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Kuracie fajitas
Paradajková polievka
Bravčové kotlety s kuskusom
Polievka z fazuľových strukov
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Lahodné pečené zemiaky
Šošovicová polievka so špenátom
Hrachová polievka
Nové zemiaky s Ajvarom
Polievka z rukoly a kreviet
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Viac receptov pre túto náladu

Dokonalé sviatočné jedlo pripravené z pečeného jahňacieho stehna okoreneného citrónovou kôrou a podávané s praženými mandľami.

Suroviny

1 jahňacie stehno (1.5-2 kg)
1 čajová lyžička citrónovej kôry
2 strúčiky cesnaku
100 ml olivového oleja
250 g cibule
50-100 ml suchého bieleho vína
100 g nahrubo nasekaných pražených mandlí
1 čajová lyžička rozmarínových lístkov
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby180 min

  • 1 Zmiešame kôru z jedného citróna s nasekaným cesnakom a 1 polievkovou lyžicou Podravky a votrieme do osoleného jahňacie stehna. Vložíme do pekáča.
  • 2 V panvici sprudka opečieme cibuľu nakrájanú na kolieska a pridáme do pekáča k jahňacine. Podlejeme 1/3 šálky vody (približne 100 ml), prikryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 180-200 °C (plynový stupeň 4-6) po dobu asi 90 minút.
  • 3 Po približne hodine a pol odstránime z pekáča alobal, jahňacie stehno pokvapkáme zvyšným olejom a posypeme mandľami. Podlejeme vínom a dopečieme cca 20 minút nezakryté, kým mäso nechytí peknú zlatohnedú farbu.
  • 4 Upečené stehno premiestnime na zohriaty tanier a udržiavame teplé. Z pekáča odlejeme všetok tuk a cibuľu so zvyšnou šťavou rozmixujeme mixérom. Do šťavy pridáme rozmarín a varíme, kým sa omáčka mierne nezredukuje.
  • 5 Jahňacie stehno nakrájame, pokvapkáme omáčkou a podávame s varenou zeleninou.

Tip

Pokiaľ vám prekáža charakteristická aróma jahňacieho mäsa, namarinujte ho v zmesi kôry a šťavy z jedného citróna, rozmarínu, tymianu a neošúpaných strúčikov cesnaku. Mäso marinujeme v chladničke po dobu minimálne 2 hodín, nie však viac ako 24 hodín.

Malé tajomstvá

Každých 500 gramov jahňaciny potrebuje približne 20 minút pečenia. Počas pečenia mäso pravidelne oblievajte výpekom, pokiaľ výpeku nie je dosť, do pekáča prilejte trochu teplej vody.

Zdieľať s priateľmi