Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Špagety s jesennou omáčkou

Ovocný šalát s kuracinou
Rizoto na španielsky spôsob
Biela ryba s fazuľou
Špagety zo Stredomoria
Lahodné pečené zemiaky
Tuniakový šalát
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Párky v slanine
Kuracie prsia pečené v rúre
Vyprážaný syr
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Guláš z cíceru a mangoldu
Ražniči z lososa
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Lasagne z panvice
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Tekvicová polievka s jablkom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Morčacina s citrónom a oreganom
Pečená jahňacina s mandľami
Hubový guľáš
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Cestovinový šalát so surimi
Biela treska
Pizza v zemiakoch
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Zeleninové špízy
Kurča na bielom víne
Bravčové kotlety s kuskusom
Šošovicová polievka so špenátom
Nové zemiaky s Ajvarom
Kuracie tyčinky v kečupe
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Bravčová panenka so zeleninou
Polievka s mäsovými guličkami
Jemný hubový guláš
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Treska s vajíčkovým šalátom
Losos s cuketovou krustou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Caponata a lá Podravka
Kuracie mäso na thajský spôsob
Okúzľujúce letné kurča
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Cuketové jednohubky
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Polievka z rukoly a kreviet
Teľacie kotlety so zeleninou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Sladká bravčová panenka
Paradajková polievka
Rolky z roštenky so zeleninou
Pikantná rybacia zmes
Hrachová polievka
Polievka z fazuľových strukov
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Ravioly so šalviou
Zapečené špagety s tuniakom
Kuracie fajitas
Grilovaný hamburger
Mrkvová polievka
Chutný šalát z opečených zemiakov
Mediteránska rapsódia
Polievka z bôbu
Kuracie mäso so zeleninou
Letné zeleninové ragú
Pohánka s klobásou
Grilované rebierka
Cestoviny na stredomorský spôsob
Pikantné bravčové závitky
Tournedos s maslovou zeleninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Viac receptov pre túto náladu

Šampiňóny, hliva aj shiitake s aromatickou omáčkou sa perfektne hodia k cestovinám a potešia vás jednoduchou lesnou chuťou.

Suroviny

400 g Podravka špagiet
soľ
Na omáčku:
500 g hríbov (šampiňóny, hliva, shiitake, ...)
3 lyžice oleja
2 strúčiky cesnaku
400 ml smotany
100 ml bieleho vína
1 kocka Podravka hovädzieho bujónu
soľ
čierne korenie mleté

Použili sme

Hovädzí bujón

Hovädzí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby30 min

  • 1 Špagety uvaríme vo vriacej osolenej vode a potom ich scedíme.
  • 2 Hríby očistíme a nakrájame na plátky alebo štvrtiny v závisloti od veľkosti. Na rozpálený olej dáme pretlačený cesnak a nakrájané hríby.
  • 3 Chvíľku pražíme, potom prilejeme smotanu, víno a primiešame hovädzí bujón.
  • 4 Varíme na miernom ohni, dokým nedostaneme omáčku a podľa potreby osolíme a okoreníme.

Tip

Ak chcete, aby omáčka bola viac aromatická, pridajte nejaké sušené hríby, ktoré ste predtým namočili do teplej vody.

Porcia

Špagety prelejeme omáčkou a podávame.

Zdieľať s priateľmi