Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami

Pizza v zemiakoch
Polievka z rukoly a kreviet
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Pikantné bravčové závitky
Cestovinový šalát so surimi
Okúzľujúce letné kurča
Cestoviny na stredomorský spôsob
Kuracie fajitas
Hrachová polievka
Lahodné pečené zemiaky
Ovocný šalát s kuracinou
Paradajková polievka
Lasagne z panvice
Zeleninové špízy
Zapečené špagety s tuniakom
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Biela ryba s fazuľou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Caponata a lá Podravka
Grilovaný hamburger
Polievka s mäsovými guličkami
Ravioly so šalviou
Kuracie mäso so zeleninou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Tournedos s maslovou zeleninou
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Biela treska
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Mediteránska rapsódia
Vyprážaný syr
Teľacie kotlety so zeleninou
Kuracie prsia pečené v rúre
Losos s cuketovou krustou
Tekvicová polievka s jablkom
Párky v slanine
Treska s vajíčkovým šalátom
Špagety s jesennou omáčkou
Rizoto na španielsky spôsob
Jemný hubový guláš
Polievka z bôbu
Bravčové kotlety s kuskusom
Bravčová panenka so zeleninou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Letné zeleninové ragú
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Cuketové jednohubky
Sladká bravčová panenka
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Pečená jahňacina s mandľami
Morčacina s citrónom a oreganom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Pohánka s klobásou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Pikantná rybacia zmes
Špagety zo Stredomoria
Polievka z fazuľových strukov
Hubový guľáš
Šošovicová polievka so špenátom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Grilované rebierka
Guláš z cíceru a mangoldu
Tuniakový šalát
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Kuracie tyčinky v kečupe
Ražniči z lososa
Kurča na bielom víne
Rolky z roštenky so zeleninou
Nové zemiaky s Ajvarom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Kuracie mäso na thajský spôsob
Mrkvová polievka
Viac receptov pre túto náladu

S takou jedinečnou rybou ako je pleskáč by sa malo zaobchádzať veľmi jemne. Podávajte ju spolu s ľahkou krémovou omáčkou, ozdobte olivami a kaparami a ako prílohu pripravte jednoduché varené zemiaky. Toto jedlo je skutočne najlepším príkladom vysokokvalitnej večere z morských plodov.

Suroviny

8 pleskáčov (približne 150 g)
1 Podravka na ryby
50 ml olivového oleja
12 ks olív
1 polievková lyžica kapár
500 ml smotany na šľahanie alebo smotany zriedenej pol na pol s mliekom

Použili sme

Podravka NATUR na ryby

Podravka NATUR na ryby

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby50 min

  • 1 Filety z pleskáča posypeme Podravkou na ryby a necháme marinovať približne 30 minút.
  • 2 Vo veľkej panvici rozohrejeme olivový olej a filety opekáme kožou nadol asi 5 minút.
  • 3 Pridáme nakrájané olivy, kapary a opekáme ešte zhruba minútu.
  • 4 Prilejeme smotanu (alebo smotanu zmiešanú pol na pol s mliekom) a privedieme do varu.
  • 5 Filety opatrne obrátime a podľa chuti osolíme a okoreníme. Ak je to potrebné, na zriedenie omáčky pridáme trochu vody. Povaríme ďalšie 2-3 minúty. Filety presunieme na servírovací tanier, obložíme zemiakmi, posypeme sušenou petržlenovou vňaťou a podávame.

Malé tajomstvá

Na ozvláštnenie chuti ryby, do panvici pred vložením ryby môžeme priliať trochu bieleho vína.

Zdieľať s priateľmi