Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Biela treska

Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Lahodné pečené zemiaky
Párky v slanine
Mrkvová polievka
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Treska s vajíčkovým šalátom
Kuracie mäso na thajský spôsob
Pečená jahňacina s mandľami
Hrachová polievka
Hubový guľáš
Kuracie prsia pečené v rúre
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Zeleninové špízy
Tuniakový šalát
Zapečené špagety s tuniakom
Kurča na bielom víne
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Losos s cuketovou krustou
Letné zeleninové ragú
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Ovocný šalát s kuracinou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Polievka z rukoly a kreviet
Okúzľujúce letné kurča
Pikantná rybacia zmes
Jemný hubový guláš
Šošovicová polievka so špenátom
Špagety s jesennou omáčkou
Biela ryba s fazuľou
Kuracie mäso so zeleninou
Cestovinový šalát so surimi
Rizoto na španielsky spôsob
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Polievka s mäsovými guličkami
Mediteránska rapsódia
Kuracie fajitas
Grilované rebierka
Polievka z bôbu
Vyprážaný syr
Rolky z roštenky so zeleninou
Pohánka s klobásou
Tekvicová polievka s jablkom
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Bravčové kotlety s kuskusom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Grilovaný hamburger
Caponata a lá Podravka
Paradajková polievka
Nové zemiaky s Ajvarom
Sladká bravčová panenka
Pizza v zemiakoch
Lasagne z panvice
Chutný šalát z opečených zemiakov
Ražniči z lososa
Guláš z cíceru a mangoldu
Kuracie tyčinky v kečupe
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Cuketové jednohubky
Polievka z fazuľových strukov
Bravčová panenka so zeleninou
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Morčacina s citrónom a oreganom
Teľacie kotlety so zeleninou
Ravioly so šalviou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Pikantné bravčové závitky
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Špagety zo Stredomoria
Tournedos s maslovou zeleninou
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Viac receptov pre túto náladu

Prečo tohtoročné Vianoce neskúsiť recept zo štedrovečernej klasiky, bielej tresky? Tento pokrm sa dá servírovať ako hustá polievka alebo po popučení vidličkou, ako paté podávané ako predjedlo. Výber je len na Vás, určite sa však riaďte týmto jednoduchým receptom.

Suroviny

1 celá nesolená vysušená treska (zhruba 500 gramov)
600 g zemiakov
½ strúčika cesnaku
zväzok peržlenovej vňate
bobkový list
čierne korenie
1 cibuľa (100 g)
150 ml olivového oleja
100 ml mlieka
soľ
čierne mleté korenie
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Zložité 6 osoby120 min

  • 1 Zo sušenej tresky odstránime chvost a plutvy. Na urýchlenie času namáčania, tresku naklepeme tĺčikom na mäso. Tresku namočíme do nádoby s veľkým množstvom vody a necháme namáčať minimálne dva dni, pričom vodu meníme niekoľkokrát denne.
  • 2 Namočenú tresku vložíme do veľkej rajnice a zalejeme vodou tak, aby bola celá ryba ponorená. Pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska, celé čierne korenie, cesnak, bobkový list a jednu lyžicu Podravky. Privedieme do varu a varíme, až kým je možné bez ťažkostí odstrániť kosti. Opatrne z ryby odstránime kožu a kosti.
  • 3 Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme vo vode, v ktorej sa predtým varila ryba.
  • 4 Rybu pridáme naspäť k zemiakom a ak je potrebné prilejeme vriacu vodu. Pretlačíme a pridáme 3 strúčiky cesnaku a zväzok nasekanej petržlenovej vňate, olivový olej a podľa chuti osolíme a okoreníme. Premiešame, rajnicu prikryjeme a poriadne ňou potrasieme.
  • 5 Nakoniec pridáme mlieko a zemiaky spolu s rybou poriadne premiešame opätovným zatrasením rajnicou.

Malé tajomstvá

Na odstránenie kože a kostí z ryby použite prsty. Aby polievka ostala krásne biela, ostrým nožom odrežete všetky hnedé časti z ryby. Pi manipulácii s rybou si často oplachujte ruky, pretože ryba sa lepí na prsty.

Zdieľať s priateľmi