Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Šošovicová polievka so špenátom

Okúzľujúce letné kurča
Kuracie mäso so zeleninou
Polievka z bôbu
Caponata a lá Podravka
Kuracie fajitas
Vyprážaný syr
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Grilované rebierka
Ravioly so šalviou
Kuracie prsia pečené v rúre
Cestovinový šalát so surimi
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Tekvicová polievka s jablkom
Kuracie tyčinky v kečupe
Treska s vajíčkovým šalátom
Teľacie kotlety so zeleninou
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Losos s cuketovou krustou
Grilovaný hamburger
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Polievka z fazuľových strukov
Kuracie mäso na thajský spôsob
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Rizoto na španielsky spôsob
Sladká bravčová panenka
Bravčové kotlety s kuskusom
Bravčová panenka so zeleninou
Polievka s mäsovými guličkami
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Párky v slanine
Cuketové jednohubky
Pizza v zemiakoch
Morčacina s citrónom a oreganom
Lasagne z panvice
Hubový guľáš
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Mediteránska rapsódia
Kurča na bielom víne
Pikantné bravčové závitky
Rolky z roštenky so zeleninou
Paradajková polievka
Pečená jahňacina s mandľami
Nové zemiaky s Ajvarom
Biela treska
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Zapečené špagety s tuniakom
Ovocný šalát s kuracinou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Ražniči z lososa
Hrachová polievka
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Cestoviny na stredomorský spôsob
Zeleninové špízy
Tuniakový šalát
Letné zeleninové ragú
Chutný šalát z opečených zemiakov
Polievka z rukoly a kreviet
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Tournedos s maslovou zeleninou
Mrkvová polievka
Špagety zo Stredomoria
Jemný hubový guláš
Guláš z cíceru a mangoldu
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Špagety s jesennou omáčkou
Lahodné pečené zemiaky
Pohánka s klobásou
Biela ryba s fazuľou
Pikantná rybacia zmes
Viac receptov pre túto náladu

Výborná šošovicová polievka so špenátom vám dodá energiu pre každodenné víťazstvá.

Suroviny

1 červená cibuľa
1 mrkva
1 malý zeler
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
100-150 g šošovice
1 liter vody
2 kocky Slepačieho bujónu Podravka
250 g mrazeného špenátu
8 plátkov Pancetty
soľ
čierne korenie
4 lyžice sladkej smotany
olivový olej

Použili sme

Slepačí bujón

Slepačí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 45 min

  • 1 Nakrájame cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak.
  • 2 V panvici zohrejeme olej a orestujeme na ňom nakrájanú zeleninu.
  • 3 Pridáme šošovicu, vodu, slepačí bujón, zakryjeme pokrievkou a varíme asi 20 minút.
  • 4 Keď je šošovica mäkká, pridáme špenát.
  • 5 Na záver jemne vmiešame smotanu a privedieme k varu.

Porcia

Podávame s kockami chleba a opečenými plátkami pancetty. Miesto mrazeného špenátu môžeme použiť aj nasekaný čerstvý špenát.

Zdieľať s priateľmi