Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Teľacie kotlety so zeleninou

Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Rolky z roštenky so zeleninou
Jemný hubový guláš
Pečená jahňacina s mandľami
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Kuracie fajitas
Pikantná rybacia zmes
Lahodné pečené zemiaky
Kuracie mäso so zeleninou
Polievka z fazuľových strukov
Tekvicová polievka s jablkom
Tuniakový šalát
Zeleninové špízy
Tournedos s maslovou zeleninou
Grilovaný hamburger
Bravčové kotlety s kuskusom
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Polievka z rukoly a kreviet
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Grilované rebierka
Hubový guľáš
Treska s vajíčkovým šalátom
Ovocný šalát s kuracinou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Mediteránska rapsódia
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Sladká bravčová panenka
Guláš z cíceru a mangoldu
Caponata a lá Podravka
Polievka s mäsovými guličkami
Lasagne z panvice
Ražniči z lososa
Rizoto na španielsky spôsob
Vyprážaný syr
Morčacina s citrónom a oreganom
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Ravioly so šalviou
Hrachová polievka
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Kurča na bielom víne
Zapečené špagety s tuniakom
Kuracie mäso na thajský spôsob
Bravčová panenka so zeleninou
Polievka z bôbu
Biela ryba s fazuľou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Okúzľujúce letné kurča
Pikantné bravčové závitky
Pohánka s klobásou
Šošovicová polievka so špenátom
Kuracie prsia pečené v rúre
Cuketové jednohubky
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Špagety zo Stredomoria
Cestoviny na stredomorský spôsob
Losos s cuketovou krustou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Letné zeleninové ragú
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Špagety s jesennou omáčkou
Paradajková polievka
Kuracie tyčinky v kečupe
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Cestovinový šalát so surimi
Biela treska
Pizza v zemiakoch
Párky v slanine
Mrkvová polievka
Nové zemiaky s Ajvarom
Viac receptov pre túto náladu

Teľacie kotlety s chutnou omáčkou podávajte so zelenými fazuľovými strukmi a s kolieskami opraženej kukurice a vychutnávajte si chuť, ktorú vaši starí rodičia určite poznajú.

Suroviny

800 g teľacích kotliet
40 g masla
1 kukurica
1 červená cibuľa
1 kocka hovädzieho bujónu Podravka
1 lyžička kukuričného škrobu
soľ
Príloha:
zelené fazuľové struky

Použili sme

Hovädzí bujón

Hovädzí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby40 min

  • 1 Na rozohriatom masle zo všetkým strán opečieme kukuricu a odložíme ju na teplé miesto.
  • 2 Na tom istom tuku opečieme teľacie kotlety, približne minútu z každej strany, jemne ich posolíme a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C ďalších 8 minút.
  • 3 Na vytvorenie omáčky pridáme do výpeku nakrájanú cibuľu a podusíme ju až do zmäknutia.
  • 4 Prijeme 250 ml vody, pridáme hovädzí bujón Podravka a povaríme.
  • 5 Na zahustenie omáčky použijeme kukuričný škrob, ktorý rozpustíme v troche vody, pridáme do omáčky a ktárko povaríme.

Tip

Do omáčky môžete pridať aj lyžicu paradajkového pretlaku Podravka.

Porcia

Teľacie kotkety podávame s opečenou kukuricou a uvarenými fazuľovými strukmi.

Zdieľať s priateľmi