Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Tekvicová polievka s jablkom

Kurča na bielom víne
Caponata a lá Podravka
Kuracie fajitas
Teľacie kotlety so zeleninou
Vyprážaný syr
Morčacina s citrónom a oreganom
Bravčové kotlety s kuskusom
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Jemný hubový guláš
Grilovaný hamburger
Lahodné pečené zemiaky
Špagety s jesennou omáčkou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Pizza v zemiakoch
Ražniči z lososa
Kuracie mäso na thajský spôsob
Polievka z fazuľových strukov
Sladká bravčová panenka
Kuracie mäso so zeleninou
Mrkvová polievka
Rolky z roštenky so zeleninou
Kuracie prsia pečené v rúre
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Párky v slanine
Bravčová panenka so zeleninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Rizoto na španielsky spôsob
Hrachová polievka
Pikantné bravčové závitky
Pečená jahňacina s mandľami
Polievka z bôbu
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Lasagne z panvice
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Nové zemiaky s Ajvarom
Guláš z cíceru a mangoldu
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Kuracie tyčinky v kečupe
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Polievka s mäsovými guličkami
Cestovinový šalát so surimi
Ovocný šalát s kuracinou
Tuniakový šalát
Zapečené špagety s tuniakom
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Pohánka s klobásou
Špagety zo Stredomoria
Hubový guľáš
Letné zeleninové ragú
Biela treska
Okúzľujúce letné kurča
Cuketové jednohubky
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Biela ryba s fazuľou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Pikantná rybacia zmes
Grilované rebierka
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Mediteránska rapsódia
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Zeleninové špízy
Šošovicová polievka so špenátom
Ravioly so šalviou
Tournedos s maslovou zeleninou
Paradajková polievka
Losos s cuketovou krustou
Polievka z rukoly a kreviet
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Treska s vajíčkovým šalátom
Viac receptov pre túto náladu

Tekvicovú polievku s jablkom podávajte posypanú granátovým jablkom a vychutnávajte si jesennú atmosféru naservírovanú na stole.

Suroviny

500 g očistenej maslovej tekvice
1 jablko
1 menšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
1/2 lyžice Podravka ochucovadla
soľ
muškátový oriešok mletý
čierne korenie mleté
kajenské korenie
2 lyžice opečených tekvicových semienok
1 lyžica jadierok granátového jablka
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby50 min

  • 1 Tekvicu rozrežeme, vyberieme jadierka a položíme ju na plech vystlaný papierom na pečenie. Jablko, cibuľu a cesnak tiež očistíme, prekrojíme na polovicu a položíme na plech k tekvici.
  • 2 Pokvapkáme olivovým olejom, zakryjeme alobalom a pečieme približne 40 minút pri 200 °C.
  • 3 Lyžicou vydlabeme upečenú tekvicu a dáme ju do hrnca spolu s jablkom, cibuľou a cesnakom a rozmixujeme.
  • 4 Prilejeme vodu. Množstvo vody závisí od toho, akú hustú polievku chceme. Pridáme Podravka ochucovadlo, soľ, muškátový oriešok, čierne a kajenské korenie. Necháme zovrieť a potom odstavíme z ohňa.

Tip

Namiesto maslovej tekvice môžete použiť aj tekvicu hokkaido.

Porcia

Horúcu polievku podávame posypanú tekvicovými jadierkami, granátovým jablkom a petržlenovou vňaťou.

Zdieľať s priateľmi