Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO

Pikantná rybacia zmes
Špagety zo Stredomoria
Paradajková polievka
Šošovicová polievka so špenátom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Caponata a lá Podravka
Párky v slanine
Mrkvová polievka
Hubový guľáš
Lahodné pečené zemiaky
Polievka z bôbu
Guláš z cíceru a mangoldu
Zeleninové špízy
Biela ryba s fazuľou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Tekvicová polievka s jablkom
Kuracie mäso na thajský spôsob
Bravčová panenka so zeleninou
Špagety s jesennou omáčkou
Zapečené špagety s tuniakom
Rolky z roštenky so zeleninou
Grilované rebierka
Mediteránska rapsódia
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Biela treska
Chutný šalát z opečených zemiakov
Lasagne z panvice
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Kurča na bielom víne
Okúzľujúce letné kurča
Cestovinový šalát so surimi
Letné zeleninové ragú
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Treska s vajíčkovým šalátom
Rizoto na španielsky spôsob
Pečená jahňacina s mandľami
Polievka z fazuľových strukov
Kuracie fajitas
Nové zemiaky s Ajvarom
Hrachová polievka
Losos s cuketovou krustou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Kuracie tyčinky v kečupe
Sladká bravčová panenka
Polievka s mäsovými guličkami
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Jemný hubový guláš
Kuracie prsia pečené v rúre
Bravčové kotlety s kuskusom
Tournedos s maslovou zeleninou
Pohánka s klobásou
Cuketové jednohubky
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Morčacina s citrónom a oreganom
Pikantné bravčové závitky
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Kuracie mäso so zeleninou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Polievka z rukoly a kreviet
Tuniakový šalát
Ravioly so šalviou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Ražniči z lososa
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Ovocný šalát s kuracinou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Grilovaný hamburger
Teľacie kotlety so zeleninou
Pizza v zemiakoch
Vyprážaný syr
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Viac receptov pre túto náladu

Treska je už dlho obľúbeným druhom ryby na štedrovečernom stole. Tieto Vianoce môžete vyskúšať nový spôsob prípravy a uvariť toto výdatné a jedinečne krémové rizoto s bielou treskou.

Suroviny

600 g filiet z tresky
250 g Lagris ryže arborio
1 hľuza florentského feniklu
150 ml smotany
200 ml suchého bieleho vína
50 ml dezertného alebo portského vína
60 ml olivového oleja
soľ
čierne korenie
1 polievková lyžica nasekaného kôpru
1 čajová lyžička horčice
1 čajová lyžička nasekaného rozmarínu
1 polievková lyžica Podravka ochucovadla Stredomorie

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby45 min

  • 1 Florentský fenikel nakrájame na plátky a posolíme. Na panvicu nalejeme olivový olej a fenikel z oboch strán osmažíme. Preložíme na tanier a odložíme nabok.
  • 2 Na zvyšnom oleji z oboch strán osmažíme tresku, ochutíme 1 lyžicou Podravky Stredomorie a zalejeme bielym vínom. Pridáme ryžu, ktorú sme predtým uvarili „al dente“ (tak, aby ostala trochu tvrdá na skus).
  • 3 Pridáme nasekaný rozmarín, zamiešame a krátko povaríme. Zalejeme dezertným alebo portským vínom a panvicou potrasieme tak, aby sa víno rovnomerne zamiešalo. Primiešame smotanu zmiešanú s horčicou a ochutíme soľou a korením. Na vrch rizota naaranžujeme opražený fenikel a necháme postáť približne 5 minút.
  • 4 Tesne pred servírovaním posypeme nasekaným kôprom.

Malé tajomstvá

Tesne pred dovarením rizota skúste pridať 1-2 polievkové lyžice citrónovej šťavy. Ryža arborio je vďaka svojmu vysokému obsahu škrobov vhodným druhom ryže na prípravu rizota. Po pridaní tekutiny a zamiešaní zrnká ryže prasknú a uvoľnia škrob, ktorý rýchlo absorbuje veľké množstvo tekutiny, čím sa vaše rizoto stane práve takým chutným a krémovým, ako má byť.

Zdieľať s priateľmi