Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Jemný hubový guláš

Kuracie tyčinky v kečupe
Mrkvová polievka
Mediteránska rapsódia
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Kuracie fajitas
Cestovinový šalát so surimi
Caponata a lá Podravka
Grilovaný hamburger
Ravioly so šalviou
Sladká bravčová panenka
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Paradajková polievka
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Zeleninové špízy
Cuketové jednohubky
Tuniakový šalát
Morčacina s citrónom a oreganom
Nové zemiaky s Ajvarom
Pikantné bravčové závitky
Biela ryba s fazuľou
Ražniči z lososa
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Špagety s jesennou omáčkou
Hubový guľáš
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Kuracie mäso so zeleninou
Polievka s mäsovými guličkami
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Hrachová polievka
Letné zeleninové ragú
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Polievka z bôbu
Biela treska
Pečená jahňacina s mandľami
Grilované rebierka
Kurča na bielom víne
Vyprážaný syr
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Polievka z rukoly a kreviet
Lahodné pečené zemiaky
Rolky z roštenky so zeleninou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Párky v slanine
Šošovicová polievka so špenátom
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Kuracie mäso na thajský spôsob
Teľacie kotlety so zeleninou
Rizoto na španielsky spôsob
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Pikantná rybacia zmes
Kuracie prsia pečené v rúre
Treska s vajíčkovým šalátom
Losos s cuketovou krustou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Polievka z fazuľových strukov
Pizza v zemiakoch
Ovocný šalát s kuracinou
Lasagne z panvice
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Tekvicová polievka s jablkom
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Okúzľujúce letné kurča
Bravčová panenka so zeleninou
Špagety zo Stredomoria
Pohánka s klobásou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Guláš z cíceru a mangoldu
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Tournedos s maslovou zeleninou
Zapečené špagety s tuniakom
Bravčové kotlety s kuskusom
Viac receptov pre túto náladu

Pri hľadaní zaujímavých miest v Slovinsku našiel gastronomický tím Podravky jedno na statku “Jelenov greben”. Osobitne nás zaujímala rodinná hubová farma a výborné špeciality z vypestovaných šampiňónov, ktoré nás inšpirovali aj na tento hubový guláš.

Suroviny

600 g húb (šampiňóny, hliva, kuriatka, dubáky)
10 g sušených dubákov
3 lyžice oleja
40 g údenej slaniny
1 hlavička cibule
2 mrkvy
zelerová vňať
petržlen
čierne korenie
soľ
bobkový list
majorán
tymian
3 strúčiky cesnaku
100 ml kyslej smotany
1 malá lyžička škrobovej múčky
vínny ocot
200 g zemiakov
1 lyžica Podravka ochucovadlo

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby45 min

  • 1 Huby očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Slaninu nakrájame na drobné kocky, mrkvu na kolieska, cibuľu nasekáme.
  • 2 Na zohriatom oleji opečieme slaninu, cibuľu a potom mrkvu. Potom pridáme scedené a nakrájané sušené dubáky a huby. Dobre opečieme, poprášime Podravkou ochucovadlom, všetko dusíme za stáleho podlievania horúcej vody podľa potreby.
  • 3 Keď huby napoly zmäknú, pridáme bobkový list, vetvičku zeleru, majorán, osolíme a pokračujeme v pomalom varení. Pred koncom guláš okoreníme.
  • 4 Primiešame ešte škrobovú múčku, rozmiešanú v troche vody, kyslú smotanu, nasekaný cesnak, petržlen a trochu octu. Pri príprave tohto guláša osobitne uvaríme nakrájané zemiaky, popučíme ich a zamiešame do guláša.

Tip

Namiesto octu môžeme pridať trochu bieleho vína.

Porcia

Ako prílohu podávame osobitne pripravenú zemiakovú kašu, alebo uvaríme väčšie množstvo zemiakov nakrájaných na kocky, ktoré môžeme do guláša zamiešať. Ak je treba, pokrm zriedime s trochou vody.

Malé tajomstvá

Základom hustoty guláša je časť popučených varených zemiakov a škrobová múčka.

Zdieľať s priateľmi