Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou

Lasagne z panvice
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Ravioly so šalviou
Polievka s mäsovými guličkami
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Rolky z roštenky so zeleninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Bravčové kotlety s kuskusom
Mrkvová polievka
Teľacie kotlety so zeleninou
Tekvicová polievka s jablkom
Kuracie mäso na thajský spôsob
Špagety s jesennou omáčkou
Šošovicová polievka so špenátom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Cestovinový šalát so surimi
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Tuniakový šalát
Zeleninové špízy
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Polievka z rukoly a kreviet
Grilované rebierka
Pečená jahňacina s mandľami
Treska s vajíčkovým šalátom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Pikantné bravčové závitky
Hubový guľáš
Biela ryba s fazuľou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Caponata a lá Podravka
Mediteránska rapsódia
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Guláš z cíceru a mangoldu
Ražniči z lososa
Chutný šalát z opečených zemiakov
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Kuracie fajitas
Špagety zo Stredomoria
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Lahodné pečené zemiaky
Hrachová polievka
Zapečené špagety s tuniakom
Rizoto na španielsky spôsob
Polievka z fazuľových strukov
Kuracie prsia pečené v rúre
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Kuracie tyčinky v kečupe
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Biela treska
Cuketové jednohubky
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Kuracie mäso so zeleninou
Pohánka s klobásou
Ovocný šalát s kuracinou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Nové zemiaky s Ajvarom
Pizza v zemiakoch
Sladká bravčová panenka
Párky v slanine
Bravčová panenka so zeleninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Pikantná rybacia zmes
Losos s cuketovou krustou
Tournedos s maslovou zeleninou
Letné zeleninové ragú
Polievka z bôbu
Paradajková polievka
Vyprážaný syr
Okúzľujúce letné kurča
Grilovaný hamburger
Viac receptov pre túto náladu

Zemiaky pokryté syrom cottage cheese a smotanou, zapečené v rúre, naplnia vašu kuchyňu nezameniteľnou vôňou a potešia vaše chuťové poháriky perfektnou kombináciou chrumkavého a krémového.

Suroviny

800 g ošúpaných zemiakov
200 g očistenej cibule
1 Podravka na pečené zemiaky (30 g)
2 polievkové lyžice oleja
150-200 g syru cottage cheese
200 ml smotany na šľahanie (alebo smotany zmiešanej pol na pol s mliekom)

Použili sme

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby50 min

  • 1 Zemiaky a cibuľu nakrájame na tenké kolieska.
  • 2 Posypeme Podravkou na pečené zemiaky a zamiešame.
  • 3 Zemiaky a cibuľu vložíme do zapekacej misy potretej olejom a vystlatej papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C približne 25 minút.
  • 4 Cottage cheese zmiešame so smotanou a osolíme podľa chuti.
  • 5 Po 25 minútach vyberieme zemiaky z rúry a lyžicou na ne natrieme zmes z cottage cheesu a smotany. Vložíme späť do rúry a pečieme ešte ďalších 15 minút.
  • 6 Podávame teplé s miešaným šalátom s dressingom z tekvicového oleja a citrónovej šťavy.

Malé tajomstvá

Zemiaky zapečené so syrom cottage cheese chutia oveľa lepšie, keď ich podávame 10 minút po dopečení, aby mali všetky chute čas sa premiešať. Pokiaľ pre vás varené jedlo bez kúska mäsa nie je kompletné, môžete na zemiaky pred natretím zmesi z cottage cheesu poukladať 50-100 gramov opečenej pancetty, slaniny, choriza, salámy alebo šunky, čím uspokojíte chuťové poháriky všetkých mäsožravcov.

Zdieľať s priateľmi