Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Polievka z rukoly a kreviet

Sladká bravčová panenka
Špagety zo Stredomoria
Guláš z cíceru a mangoldu
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Cestovinový šalát so surimi
Kuracie mäso so zeleninou
Pizza v zemiakoch
Morčacina s citrónom a oreganom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Okúzľujúce letné kurča
Polievka z bôbu
Zapečené špagety s tuniakom
Rolky z roštenky so zeleninou
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Párky v slanine
Kuracie mäso na thajský spôsob
Treska s vajíčkovým šalátom
Tournedos s maslovou zeleninou
Kuracie fajitas
Kuracie tyčinky v kečupe
Caponata a lá Podravka
Losos s cuketovou krustou
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Grilovaný hamburger
Kuracie prsia pečené v rúre
Vyprážaný syr
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Zeleninové špízy
Rizoto na španielsky spôsob
Pohánka s klobásou
Cuketové jednohubky
Ražniči z lososa
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Šošovicová polievka so špenátom
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Ravioly so šalviou
Biela treska
Paradajková polievka
Bravčová panenka so zeleninou
Polievka s mäsovými guličkami
Mrkvová polievka
Polievka z fazuľových strukov
Chutný šalát z opečených zemiakov
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Tekvicová polievka s jablkom
Grilované rebierka
Hrachová polievka
Pikantné bravčové závitky
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Letné zeleninové ragú
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Lasagne z panvice
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Bravčové kotlety s kuskusom
Nové zemiaky s Ajvarom
Lahodné pečené zemiaky
Špagety s jesennou omáčkou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Pečená jahňacina s mandľami
Biela ryba s fazuľou
Pikantná rybacia zmes
Hubový guľáš
Tuniakový šalát
Mediteránska rapsódia
Ovocný šalát s kuracinou
Teľacie kotlety so zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Viac receptov pre túto náladu

Polievka z rukoly a kreviet je výstižnou metaforou kulinárskej znamenitosti: v tomto jedinečne chutnom jedle z rukoly a kreviet sa snúbia malé množstvá vynikajúcich ingrediencií uvarených tak, aby chutili čo najlepšie.

Suroviny

150-200 g listov rukoly
40 ml olivového oleja
250 g g kreviet alebo garnátov (chvosty)
1 strúčik cesnaku
20 g masla
20 g kukuričného škrobu
100 ml suchého bieleho vína
200 ml smotany na šľahanie (alebo smotany zmiešanej pol na pol s mliekom)
viacfarebné korenie
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby25 min

  • 1 Rukolu umyjeme a opatrne osušíme. Následne ju po malých dávkach osmažíme v panvici s trochou olivového oleja a preložíme na kuchynské papierové utierky, aby sme odsali prebytočný tuk.
  • 2 Do hlbokej rajnice pridáme maslo a rýchlo osmažíme krevety alebo garnáty s trochou pretlačeného cesnaku, poprášime kukuričným škrobom, premiešame a podlejeme vínom. Pridáme 3 šálky vody a privedieme do varu. Ochutíme jednou lyžicou Podravky a varíme 10 minút.
  • 3 Rukolové listy nakrájame a pridáme do polievky. Krátko povaríme, pridáme smotanu a ochutíme pomletým viacfarebným korením.

Porcia

Tesne pred servírovaním môžete do polievky pridať trochu nakrájaných listov rukoly na zvýraznenie kontrastu jej štipľavej chuti v krémovej polievke.

Malé tajomstvá

Krevety môžete pre varením marinovať v citrónovej šťave. Nenechávajte ich však v marináde dlhšie ako 20 minút, aby ste predišli príliš výraznej citrónovej chuti kreviet alebo garnátov.

Zdieľať s priateľmi