Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Hrachová polievka

ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Rizoto na španielsky spôsob
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Pikantná rybacia zmes
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Kuracie mäso so zeleninou
Polievka z rukoly a kreviet
Kuracie fajitas
Tournedos s maslovou zeleninou
Caponata a lá Podravka
Polievka s mäsovými guličkami
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Paradajková polievka
Grilovaný hamburger
Grilované rebierka
Rolky z roštenky so zeleninou
Treska s vajíčkovým šalátom
Ovocný šalát s kuracinou
Ražniči z lososa
Špagety zo Stredomoria
Pečená jahňacina s mandľami
Mrkvová polievka
Mediteránska rapsódia
Zeleninové špízy
Ravioly so šalviou
Polievka z fazuľových strukov
Biela ryba s fazuľou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Lasagne z panvice
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Letné zeleninové ragú
Guláš z cíceru a mangoldu
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Hubový guľáš
Kuracie mäso na thajský spôsob
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Zapečené špagety s tuniakom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Špagety s jesennou omáčkou
Nové zemiaky s Ajvarom
Sladká bravčová panenka
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Chutný šalát z opečených zemiakov
Kuracie prsia pečené v rúre
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Pohánka s klobásou
Párky v slanine
Šošovicová polievka so špenátom
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Polievka z bôbu
Bravčová panenka so zeleninou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Lahodné pečené zemiaky
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Cestovinový šalát so surimi
Tekvicová polievka s jablkom
Losos s cuketovou krustou
Okúzľujúce letné kurča
Pikantné bravčové závitky
Bravčové kotlety s kuskusom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Teľacie kotlety so zeleninou
Pizza v zemiakoch
Morčacina s citrónom a oreganom
Vyprážaný syr
Tuniakový šalát
Kuracie tyčinky v kečupe
Biela treska
Cuketové jednohubky
Viac receptov pre túto náladu

Je veľa spôsobov, ako pripraviť hrachovú polievku. My odporúčame hrachovú polievku pre mäsožravcov. Párok alebo klobáska jej dodá tú správnu vôňu a chuť.

Suroviny

1 hrnček Lagris hrachu
2 mrkvy
2 zemiaky
2 párky
1 lyžica Podravky ochucovadla
majorán

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Hrach preberieme, umyjeme a dáme variť (množstvo vody dáme podľa toho, akú hustú chceme polievku mať).
  • 2 Pridáme Podravku ochucovadlo a občas miešame. Keď je hrach skoro rozvarený, pridáme nakrájanú mrkvu a neskôr aj na kocky nakrájané zemiaky a párok alebo klobásu.
  • 3 Varíme, až kým zemiaky nezmäknú. Nakoniec ochutíme troškou majoránky a jedlo je hotové.

Porcia

Podávame s krutónmi.

Malé tajomstvá

Hrach je v gastronómii pokladaný za zeleninu, no botanicky patrí medzi ovocie.

Zdieľať s priateľmi