Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Rizoto na španielsky spôsob

Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Letné zeleninové ragú
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Kuracie fajitas
Paradajková polievka
Vyprážaný syr
Pečená jahňacina s mandľami
Grilovaný hamburger
Sladká bravčová panenka
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Tuniakový šalát
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Špagety s jesennou omáčkou
Nové zemiaky s Ajvarom
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Hubový guľáš
Pikantné bravčové závitky
Guláš z cíceru a mangoldu
Kuracie mäso so zeleninou
Ovocný šalát s kuracinou
Bravčové kotlety s kuskusom
Kuracie prsia pečené v rúre
Lasagne z panvice
Lahodné pečené zemiaky
Tournedos s maslovou zeleninou
Polievka s mäsovými guličkami
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Šošovicová polievka so špenátom
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Polievka z fazuľových strukov
Cestoviny na stredomorský spôsob
Biela ryba s fazuľou
Polievka z rukoly a kreviet
Pohánka s klobásou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Grilované rebierka
Kuracie mäso na thajský spôsob
Losos s cuketovou krustou
Mrkvová polievka
Zeleninové špízy
Polievka z bôbu
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Teľacie kotlety so zeleninou
Okúzľujúce letné kurča
Kuracie tyčinky v kečupe
Treska s vajíčkovým šalátom
Tekvicová polievka s jablkom
Párky v slanine
Biela treska
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Cestovinový šalát so surimi
Bravčová panenka so zeleninou
Hrachová polievka
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Caponata a lá Podravka
Špagety zo Stredomoria
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Pikantná rybacia zmes
Cuketové jednohubky
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Zapečené špagety s tuniakom
Morčacina s citrónom a oreganom
Ražniči z lososa
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Mediteránska rapsódia
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Rolky z roštenky so zeleninou
Pizza v zemiakoch
Ravioly so šalviou
Viac receptov pre túto náladu

Rizoto bohaté na všelijaké koreniny, od kurkumy, Podravka ochucovadla až po chilli, Vás prenesie do horúceho Španielska. Už cítite tú skvelú chuť?!

Suroviny

300 g Lagris ryže arborio
500 g kuracích pŕs
2 lyžičky sladkej mletej červenej papriky
1/2 lyžičky chilli
1 lyžička kurkumy
1 lyžica Podravka ochucovadla
štipka šafránu
130 g cibule
2 strúčiky cesnaku
1 pomaranč
150 ml bieleho vína
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
2 lyžice nasekanej vňate z mladej cibuľky
2 lyžice olivového oleja
čierne mleté korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Na rozpálený olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, trošku ju opečieme a pridáme na malé kúsky nakrájaný cesnak a na kocky nakrájané kuracie prsia.
  • 2 Všetko spolu krátko opražíme a pridáme sladkú papriku, chilli, kurkumu, šafrán, Podravka ochucovadlo, nastrúhanú pomarančovú kôru a Lagris ryžu.
  • 3 Podlejeme vínom, panvicu prikryjeme a za občasného miešania a prilievania vody dusíme na miernom ohni.
  • 4 Pridáme petržlenovú vňat, čierne korenie a pomarančovú šťavu. Keď je ryža mäkká, zložíme z ohňa.

Tip

Rizoto musí obsahovať dostatok tekutiny, aby nebolo suché a ryža nesmie byť rozvarená. Arborio ryža je ideálna na prípravu rizota, pretože jej zrnká obsahujú veľké množstvo škrobu, ktorý sa postupne uvoľnuje počas varenia a výsledkom je krémové rizoto.

Porcia

Posypeme nakrájanou vňaťou z mladej cibuľky a podávame.

Zdieľať s priateľmi