Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Vyprážaný syr

Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Kuracie fajitas
Kuracie tyčinky v kečupe
Paradajková polievka
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Ovocný šalát s kuracinou
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Rizoto na španielsky spôsob
Polievka z fazuľových strukov
Polievka z rukoly a kreviet
Kuracie mäso so zeleninou
Tournedos s maslovou zeleninou
Lahodné pečené zemiaky
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Zapečené špagety s tuniakom
Špagety zo Stredomoria
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Treska s vajíčkovým šalátom
Nové zemiaky s Ajvarom
Šošovicová polievka so špenátom
Lasagne z panvice
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Letné zeleninové ragú
Grilované rebierka
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Bravčová panenka so zeleninou
Mediteránska rapsódia
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Párky v slanine
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Biela ryba s fazuľou
Teľacie kotlety so zeleninou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Pikantná rybacia zmes
Kuracie prsia pečené v rúre
Morčacina s citrónom a oreganom
Polievka s mäsovými guličkami
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Cuketové jednohubky
Hrachová polievka
Rolky z roštenky so zeleninou
Tekvicová polievka s jablkom
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Polievka z bôbu
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Cestovinový šalát so surimi
Hubový guľáš
Pečená jahňacina s mandľami
Pikantné bravčové závitky
Pizza v zemiakoch
Cestoviny na stredomorský spôsob
Okúzľujúce letné kurča
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Sladká bravčová panenka
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Guláš z cíceru a mangoldu
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Pohánka s klobásou
Zeleninové špízy
Losos s cuketovou krustou
Špagety s jesennou omáčkou
Ravioly so šalviou
Ražniči z lososa
Biela treska
Bravčové kotlety s kuskusom
Kuracie mäso na thajský spôsob
Caponata a lá Podravka
Grilovaný hamburger
Mrkvová polievka
Tuniakový šalát
Chutný šalát z opečených zemiakov
Viac receptov pre túto náladu

Takto pripravený "obyčajný" syr sa stane "neobyčajne" chutným. Odporúčame Vám ho vyskúšať. Atraktívnym a chutným prídavkom je biela omáčka z jogurtu a nasekanej bazalky.

Suroviny

400 g čerstvého syra (riccota, cottage cheese, tvaroh)
20 ml extra panenského olivového oleja
100 g strúhanky
1 vajce
60 g múky
150 g Valeriánky poľnej (poľníček)
1/4 lyžičky bieleho mletého korenia
2 lyžičky Podravka ochucovadla
Dresing:
150 ml jogurtu
50 ml extra panenského olivového oleja
2 lyžice nasekanej bazalky
1/2 lyžičky soli
štipka čierneho mletého korenia
1 lyžica citrónovej šťavy

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 4 plátky čerstvého syra pokvapkáme olivovým olejom a necháme ich postáť.
  • 2 Medzitým si pripravíme múku, strúhanku a vajce, do ktorého pridáme Podravka ochucovadlo a biele korenie, na obaľovanie.
  • 3 Syr najprv obalíme v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke. Obalený syr vypražíme v hlbšej panvici, dokým nemá zlatistú farbu. Vyberieme ho na papierový obrúsok, aby sa zbavil nadbytočného tuku.
  • 4 Dresing pripravíme tak, že do jogurtu pridáme olivový olej, bazalku, soľ, korenie, citrónovú šťavu a poriadne premiešame.

Tip

Čerstvý syr je syr s neutrálnou chuťou, ktorý sa hodí k rôznym typom omáčok, od osviežujúcich až po pikanté alebo sladkokyslé.

Porcia

Na tanier dáme vypražený syr, pridáme poľníček, zalejeme pripraveným dresingom a podávame.

Zdieľať s priateľmi