Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Šošovicová polievka so špenátom

Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Rolky z roštenky so zeleninou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Morčacina s citrónom a oreganom
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Polievka z fazuľových strukov
Ražniči z lososa
Caponata a lá Podravka
Kuracie mäso na thajský spôsob
Kuracie tyčinky v kečupe
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Sladká bravčová panenka
Losos s cuketovou krustou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Grilované rebierka
Bravčové kotlety s kuskusom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Ovocný šalát s kuracinou
Mediteránska rapsódia
Hrachová polievka
Cuketové jednohubky
Špagety zo Stredomoria
Pikantné bravčové závitky
Biela ryba s fazuľou
Pečená jahňacina s mandľami
Kuracie prsia pečené v rúre
Paradajková polievka
Pohánka s klobásou
Okúzľujúce letné kurča
Biela treska
Tournedos s maslovou zeleninou
Mrkvová polievka
Tekvicová polievka s jablkom
Guláš z cíceru a mangoldu
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Tuniakový šalát
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Ravioly so šalviou
Cestovinový šalát so surimi
Rizoto na španielsky spôsob
Polievka z rukoly a kreviet
Zeleninové špízy
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Teľacie kotlety so zeleninou
Bravčová panenka so zeleninou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Pikantná rybacia zmes
Lasagne z panvice
Grilovaný hamburger
Kuracie mäso so zeleninou
Letné zeleninové ragú
Nové zemiaky s Ajvarom
Vyprážaný syr
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Lahodné pečené zemiaky
Polievka z bôbu
Hubový guľáš
Polievka s mäsovými guličkami
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Párky v slanine
Špagety s jesennou omáčkou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Kuracie fajitas
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Chutný šalát z opečených zemiakov
Pizza v zemiakoch
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Treska s vajíčkovým šalátom
Zapečené špagety s tuniakom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Viac receptov pre túto náladu

Výborná šošovicová polievka so špenátom vám dodá energiu pre každodenné víťazstvá.

Suroviny

1 červená cibuľa
1 mrkva
1 malý zeler
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
100-150 g šošovice
1 liter vody
2 kocky Slepačieho bujónu Podravka
250 g mrazeného špenátu
8 plátkov Pancetty
soľ
čierne korenie
4 lyžice sladkej smotany
olivový olej

Použili sme

Slepačí bujón

Slepačí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 45 min

  • 1 Nakrájame cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak.
  • 2 V panvici zohrejeme olej a orestujeme na ňom nakrájanú zeleninu.
  • 3 Pridáme šošovicu, vodu, slepačí bujón, zakryjeme pokrievkou a varíme asi 20 minút.
  • 4 Keď je šošovica mäkká, pridáme špenát.
  • 5 Na záver jemne vmiešame smotanu a privedieme k varu.

Porcia

Podávame s kockami chleba a opečenými plátkami pancetty. Miesto mrazeného špenátu môžeme použiť aj nasekaný čerstvý špenát.

Zdieľať s priateľmi