Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou

Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Tournedos s maslovou zeleninou
Ravioly so šalviou
Okúzľujúce letné kurča
Pohánka s klobásou
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Cuketové jednohubky
Polievka z rukoly a kreviet
Grilované rebierka
Cestoviny na stredomorský spôsob
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Morčacina s citrónom a oreganom
Hrachová polievka
Guláš z cíceru a mangoldu
Cestovinový šalát so surimi
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Kuracie tyčinky v kečupe
Rolky z roštenky so zeleninou
Šošovicová polievka so špenátom
Pizza v zemiakoch
Kuracie prsia pečené v rúre
Paradajková polievka
Losos s cuketovou krustou
Polievka z fazuľových strukov
Grilovaný hamburger
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Sladká bravčová panenka
Caponata a lá Podravka
Špagety s jesennou omáčkou
Pikantná rybacia zmes
Treska s vajíčkovým šalátom
Kuracie fajitas
Zeleninové špízy
Polievka z bôbu
Zapečené špagety s tuniakom
Tuniakový šalát
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Lahodné pečené zemiaky
Kuracie mäso so zeleninou
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Letné zeleninové ragú
Biela treska
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Mrkvová polievka
Bravčová panenka so zeleninou
Bravčové kotlety s kuskusom
Nové zemiaky s Ajvarom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Párky v slanine
Pikantné bravčové závitky
Ražniči z lososa
Kuracie mäso na thajský spôsob
Špagety zo Stredomoria
Hubový guľáš
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Tekvicová polievka s jablkom
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Mediteránska rapsódia
Lasagne z panvice
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Biela ryba s fazuľou
Rizoto na španielsky spôsob
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Pečená jahňacina s mandľami
Polievka s mäsovými guličkami
Ovocný šalát s kuracinou
Vyprážaný syr
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Teľacie kotlety so zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Jemná ryba osmažená do zlata podávaná s ostro pikantnou paradajkovou omáčkou a cestovinami, posypaná nastrúhaným syrom, je explóziou farieb a skvelej chuti.

Suroviny

400 g morského ďasa
1 balenie Podravka pasírovaných paradajok
100 g cibule
1 čili paprička
200 g cestovín pappardelle alebo fettucine
50 ml extra panenského olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
1 čajová lyžička cukru
1 polievková lyžica čerstvých lístkov bazalky
2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
50 g nastrúhaného parmezánu

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby45 min

  • 1 V rajnici rozohrejeme olivový olej a zľahka do zlata orestujeme cibuľu. Pridáme pretlačený cesnak a jednu čili papričku nakrájanú na kolieska, premiešame a necháme ešte chvíľu restovať.
  • 2 Do rajnice pridáme pasírované paradajky, cukor, nasekanú bazalku a jednu lyžicu Podravky. Varíme spolu na nízkom plameni približne 15-20 minút, podľa potreby podlejeme vodou.
  • 3 Zatiaľ čo sa nám varí omáčka, uvaríme si cestoviny vo vriacej osolenej vode. Cestoviny zlejeme z vody pomocou cedidla a primiešame trochu olivového oleja.
  • 4 Morského ďasa nakrájame na primerane veľké steaky a osmažíme v panvici na olivovom oleji dozlata. Rybu pridáme do omáčky a necháme chvíľu povariť, aby sa chute premiešali.
  • 5 Na uvarené fettucine alebo pappardelle naaranžujeme morského ďasa a paradajkovú omáčku a pred podávaním navrch nastrúhame parmezán.

Malé tajomstvá

Aby sme steaky ryby zachovali pekne pevné a aromatické, pred smažením ich pokvapkáme šťavou z jedného citróna.

Zdieľať s priateľmi