Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Polievka s mäsovými guličkami

Hrachová polievka
Šošovicová polievka so špenátom
Polievka z rukoly a kreviet
Kuracie fajitas
Kuracie mäso so zeleninou
Ovocný šalát s kuracinou
Špagety zo Stredomoria
Lahodné pečené zemiaky
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Zeleninové špízy
Tekvicová polievka s jablkom
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Zapečené špagety s tuniakom
Bravčová panenka so zeleninou
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Polievka z fazuľových strukov
Okúzľujúce letné kurča
Grilované rebierka
Kuracie mäso na thajský spôsob
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Sladká bravčová panenka
Pizza v zemiakoch
Tournedos s maslovou zeleninou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Letné zeleninové ragú
Cestovinový šalát so surimi
Paradajková polievka
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Nové zemiaky s Ajvarom
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Vyprážaný syr
Grilovaný hamburger
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Ravioly so šalviou
Tuniakový šalát
Morčacina s citrónom a oreganom
Špagety s jesennou omáčkou
Pohánka s klobásou
Mediteránska rapsódia
Polievka z bôbu
Guláš z cíceru a mangoldu
Biela ryba s fazuľou
Rolky z roštenky so zeleninou
Caponata a lá Podravka
Bravčové kotlety s kuskusom
Treska s vajíčkovým šalátom
Párky v slanine
Teľacie kotlety so zeleninou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Rizoto na španielsky spôsob
Biela treska
Ražniči z lososa
Kuracie prsia pečené v rúre
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Pikantné bravčové závitky
Pikantná rybacia zmes
Kuracie tyčinky v kečupe
Mrkvová polievka
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Losos s cuketovou krustou
Cuketové jednohubky
Cestoviny na stredomorský spôsob
Hubový guľáš
Lasagne z panvice
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Pečená jahňacina s mandľami
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Viac receptov pre túto náladu

Mäsové guličky sú perfektným doplnkom polievky, spolu s jačmeňom a farebnou zeleninkou dostanete perfektnú nielen vizuálnu ale aj chuťovú kombináciou.

Suroviny

80 g jačmeňa
400 g mletého kuracieho mäsa
50 g chleba
1 vaječný žĺtok
soľ
čierne korenie mleté
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
3 lyžice olivového oleja
50 g cibule
2 mrkvy
1 kocka Podravka Natur slepačieho bujónu
400 g kelu
50 g mladého špenátu

Použili sme

PODRAVKA NATUR polievka s červenou šošovicou

PODRAVKA NATUR polievka s červenou šošovicou

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Jačmeň uvaríme vo vriacej vode, dokým nezmäkne.
  • 2 Mletého mäso zmiešame s nakrájaným chlebom, žĺtkom, soľou, čiernym mletým korením, petržlenom a dobre premiešame.
  • 3 Na zahriaty olivový olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, opražíme dosklovita a pridáme mrkvu nakrájanú na plátky. Krátko opečieme a pridáme cca 1 l teplej vody.
  • 4 Keď sa začne polievka variť, pridáme Podravka Natur slepačí bujón.
  • 5 Z mäsovej zmesi vytvoríme guličky a dáme ich do polievky. Takisto pridáme nakrájaný kel a všetko spolu na miernom ohni varíme približne 20 minút.
  • 6 Na konci varenia pridáme špenátové listy, uvarený jačmeň a podľa potreby osolíme a okoreníme.

Zdieľať s priateľmi