Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Tekvicová polievka s jablkom

Biela ryba s fazuľou
Ovocný šalát s kuracinou
Guláš z cíceru a mangoldu
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Párky v slanine
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Losos s cuketovou krustou
Polievka z fazuľových strukov
Hrachová polievka
Paradajková polievka
Mediteránska rapsódia
Rizoto na španielsky spôsob
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Pizza v zemiakoch
Zeleninové špízy
Mrkvová polievka
Lahodné pečené zemiaky
Caponata a lá Podravka
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Pohánka s klobásou
Kuracie tyčinky v kečupe
Cuketové jednohubky
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Okúzľujúce letné kurča
Bravčové kotlety s kuskusom
Ravioly so šalviou
Hubový guľáš
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Tournedos s maslovou zeleninou
Špagety s jesennou omáčkou
Kuracie prsia pečené v rúre
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Kuracie fajitas
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Chutný šalát z opečených zemiakov
Špagety zo Stredomoria
Grilované rebierka
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Polievka z rukoly a kreviet
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Pikantné bravčové závitky
Pikantná rybacia zmes
Cestovinový šalát so surimi
Kuracie mäso so zeleninou
Grilovaný hamburger
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Polievka z bôbu
Šošovicová polievka so špenátom
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Sladká bravčová panenka
Morčacina s citrónom a oreganom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Biela treska
Rolky z roštenky so zeleninou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Teľacie kotlety so zeleninou
Letné zeleninové ragú
Polievka s mäsovými guličkami
Nové zemiaky s Ajvarom
Lasagne z panvice
Bravčová panenka so zeleninou
Zapečené špagety s tuniakom
Ražniči z lososa
Pečená jahňacina s mandľami
Vyprážaný syr
Treska s vajíčkovým šalátom
Kuracie mäso na thajský spôsob
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Tuniakový šalát
Viac receptov pre túto náladu

Tekvicovú polievku s jablkom podávajte posypanú granátovým jablkom a vychutnávajte si jesennú atmosféru naservírovanú na stole.

Suroviny

500 g očistenej maslovej tekvice
1 jablko
1 menšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
1/2 lyžice Podravka ochucovadla
soľ
muškátový oriešok mletý
čierne korenie mleté
kajenské korenie
2 lyžice opečených tekvicových semienok
1 lyžica jadierok granátového jablka
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby50 min

  • 1 Tekvicu rozrežeme, vyberieme jadierka a položíme ju na plech vystlaný papierom na pečenie. Jablko, cibuľu a cesnak tiež očistíme, prekrojíme na polovicu a položíme na plech k tekvici.
  • 2 Pokvapkáme olivovým olejom, zakryjeme alobalom a pečieme približne 40 minút pri 200 °C.
  • 3 Lyžicou vydlabeme upečenú tekvicu a dáme ju do hrnca spolu s jablkom, cibuľou a cesnakom a rozmixujeme.
  • 4 Prilejeme vodu. Množstvo vody závisí od toho, akú hustú polievku chceme. Pridáme Podravka ochucovadlo, soľ, muškátový oriešok, čierne a kajenské korenie. Necháme zovrieť a potom odstavíme z ohňa.

Tip

Namiesto maslovej tekvice môžete použiť aj tekvicu hokkaido.

Porcia

Horúcu polievku podávame posypanú tekvicovými jadierkami, granátovým jablkom a petržlenovou vňaťou.

Zdieľať s priateľmi