Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Biela treska

Grilovaný hamburger
Pikantné bravčové závitky
Vyprážaný syr
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Zapečené špagety s tuniakom
Lasagne z panvice
Polievka s mäsovými guličkami
Hrachová polievka
Párky v slanine
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Mrkvová polievka
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Kuracie mäso na thajský spôsob
Kuracie prsia pečené v rúre
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Letné zeleninové ragú
Pečená jahňacina s mandľami
Ravioly so šalviou
Polievka z bôbu
Špagety zo Stredomoria
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Ovocný šalát s kuracinou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Cuketové jednohubky
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Okúzľujúce letné kurča
Tournedos s maslovou zeleninou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Polievka z rukoly a kreviet
Ražniči z lososa
Mediteránska rapsódia
Špagety s jesennou omáčkou
Tuniakový šalát
Bravčové kotlety s kuskusom
Zeleninové špízy
Rolky z roštenky so zeleninou
Cestovinový šalát so surimi
Cestoviny na stredomorský spôsob
Lahodné pečené zemiaky
Treska s vajíčkovým šalátom
Paradajková polievka
Grilované rebierka
Kuracie fajitas
Tekvicová polievka s jablkom
Sladká bravčová panenka
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Rizoto na španielsky spôsob
Bravčová panenka so zeleninou
Hubový guľáš
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Teľacie kotlety so zeleninou
Nové zemiaky s Ajvarom
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Polievka z fazuľových strukov
Kuracie mäso so zeleninou
Pohánka s klobásou
Morčacina s citrónom a oreganom
Caponata a lá Podravka
Šošovicová polievka so špenátom
Kuracie tyčinky v kečupe
Pizza v zemiakoch
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Losos s cuketovou krustou
Biela ryba s fazuľou
Pikantná rybacia zmes
Guláš z cíceru a mangoldu
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Viac receptov pre túto náladu

Prečo tohtoročné Vianoce neskúsiť recept zo štedrovečernej klasiky, bielej tresky? Tento pokrm sa dá servírovať ako hustá polievka alebo po popučení vidličkou, ako paté podávané ako predjedlo. Výber je len na Vás, určite sa však riaďte týmto jednoduchým receptom.

Suroviny

1 celá nesolená vysušená treska (zhruba 500 gramov)
600 g zemiakov
½ strúčika cesnaku
zväzok peržlenovej vňate
bobkový list
čierne korenie
1 cibuľa (100 g)
150 ml olivového oleja
100 ml mlieka
soľ
čierne mleté korenie
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Zložité 6 osoby120 min

  • 1 Zo sušenej tresky odstránime chvost a plutvy. Na urýchlenie času namáčania, tresku naklepeme tĺčikom na mäso. Tresku namočíme do nádoby s veľkým množstvom vody a necháme namáčať minimálne dva dni, pričom vodu meníme niekoľkokrát denne.
  • 2 Namočenú tresku vložíme do veľkej rajnice a zalejeme vodou tak, aby bola celá ryba ponorená. Pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska, celé čierne korenie, cesnak, bobkový list a jednu lyžicu Podravky. Privedieme do varu a varíme, až kým je možné bez ťažkostí odstrániť kosti. Opatrne z ryby odstránime kožu a kosti.
  • 3 Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme vo vode, v ktorej sa predtým varila ryba.
  • 4 Rybu pridáme naspäť k zemiakom a ak je potrebné prilejeme vriacu vodu. Pretlačíme a pridáme 3 strúčiky cesnaku a zväzok nasekanej petržlenovej vňate, olivový olej a podľa chuti osolíme a okoreníme. Premiešame, rajnicu prikryjeme a poriadne ňou potrasieme.
  • 5 Nakoniec pridáme mlieko a zemiaky spolu s rybou poriadne premiešame opätovným zatrasením rajnicou.

Malé tajomstvá

Na odstránenie kože a kostí z ryby použite prsty. Aby polievka ostala krásne biela, ostrým nožom odrežete všetky hnedé časti z ryby. Pi manipulácii s rybou si často oplachujte ruky, pretože ryba sa lepí na prsty.

Zdieľať s priateľmi