Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami

Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Šošovicová polievka so špenátom
Špagety zo Stredomoria
Grilované rebierka
Bravčové kotlety s kuskusom
Pizza v zemiakoch
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Rizoto na španielsky spôsob
Polievka z fazuľových strukov
Sladká bravčová panenka
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Caponata a lá Podravka
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Kuracie tyčinky v kečupe
Cuketové jednohubky
Tournedos s maslovou zeleninou
Lasagne z panvice
Guláš z cíceru a mangoldu
Zeleninové špízy
Grilovaný hamburger
Tuniakový šalát
Chutný šalát z opečených zemiakov
Treska s vajíčkovým šalátom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Špagety s jesennou omáčkou
Pečená jahňacina s mandľami
Ravioly so šalviou
Mediteránska rapsódia
Ovocný šalát s kuracinou
Polievka z rukoly a kreviet
Ražniči z lososa
Kuracie fajitas
Hrachová polievka
Kuracie mäso na thajský spôsob
Bravčová panenka so zeleninou
Paradajková polievka
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Cestovinový šalát so surimi
Biela treska
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Polievka s mäsovými guličkami
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Letné zeleninové ragú
Biela ryba s fazuľou
Rolky z roštenky so zeleninou
Kuracie mäso so zeleninou
Nové zemiaky s Ajvarom
Okúzľujúce letné kurča
Pikantné bravčové závitky
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Teľacie kotlety so zeleninou
Párky v slanine
Hubový guľáš
Cestoviny na stredomorský spôsob
Pikantná rybacia zmes
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Mrkvová polievka
Polievka z bôbu
Losos s cuketovou krustou
Pohánka s klobásou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Vyprážaný syr
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Morčacina s citrónom a oreganom
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Kuracie prsia pečené v rúre
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Tekvicová polievka s jablkom
Lahodné pečené zemiaky
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Zapečené špagety s tuniakom
Viac receptov pre túto náladu

S takou jedinečnou rybou ako je pleskáč by sa malo zaobchádzať veľmi jemne. Podávajte ju spolu s ľahkou krémovou omáčkou, ozdobte olivami a kaparami a ako prílohu pripravte jednoduché varené zemiaky. Toto jedlo je skutočne najlepším príkladom vysokokvalitnej večere z morských plodov.

Suroviny

8 pleskáčov (približne 150 g)
1 Podravka na ryby
50 ml olivového oleja
12 ks olív
1 polievková lyžica kapár
500 ml smotany na šľahanie alebo smotany zriedenej pol na pol s mliekom

Použili sme

Podravka NATUR na ryby

Podravka NATUR na ryby

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby50 min

  • 1 Filety z pleskáča posypeme Podravkou na ryby a necháme marinovať približne 30 minút.
  • 2 Vo veľkej panvici rozohrejeme olivový olej a filety opekáme kožou nadol asi 5 minút.
  • 3 Pridáme nakrájané olivy, kapary a opekáme ešte zhruba minútu.
  • 4 Prilejeme smotanu (alebo smotanu zmiešanú pol na pol s mliekom) a privedieme do varu.
  • 5 Filety opatrne obrátime a podľa chuti osolíme a okoreníme. Ak je to potrebné, na zriedenie omáčky pridáme trochu vody. Povaríme ďalšie 2-3 minúty. Filety presunieme na servírovací tanier, obložíme zemiakmi, posypeme sušenou petržlenovou vňaťou a podávame.

Malé tajomstvá

Na ozvláštnenie chuti ryby, do panvici pred vložením ryby môžeme priliať trochu bieleho vína.

Zdieľať s priateľmi