Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Polievka z bôbu

Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Biela ryba s fazuľou
Šošovicová polievka so špenátom
Mediteránska rapsódia
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Kuracie mäso na thajský spôsob
Paradajková polievka
Zeleninové špízy
Letné zeleninové ragú
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Špagety s jesennou omáčkou
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Kuracie fajitas
Zapečené špagety s tuniakom
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Tournedos s maslovou zeleninou
Grilované rebierka
Párky v slanine
Treska s vajíčkovým šalátom
Nové zemiaky s Ajvarom
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Špagety zo Stredomoria
Kuracie mäso so zeleninou
Guláš z cíceru a mangoldu
Rolky z roštenky so zeleninou
Pečená jahňacina s mandľami
Kuracie prsia pečené v rúre
Morčacina s citrónom a oreganom
Hubový guľáš
Lasagne z panvice
Mrkvová polievka
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Rizoto na španielsky spôsob
Biela treska
Cestovinový šalát so surimi
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Hrachová polievka
Cuketové jednohubky
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Tuniakový šalát
Pikantná rybacia zmes
Tekvicová polievka s jablkom
Bravčové kotlety s kuskusom
Losos s cuketovou krustou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Pizza v zemiakoch
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Polievka z fazuľových strukov
Pikantné bravčové závitky
Polievka z rukoly a kreviet
Sladká bravčová panenka
Polievka s mäsovými guličkami
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Lahodné pečené zemiaky
Ražniči z lososa
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Vyprážaný syr
Bravčová panenka so zeleninou
Okúzľujúce letné kurča
Grilovaný hamburger
Ravioly so šalviou
Caponata a lá Podravka
Teľacie kotlety so zeleninou
Pohánka s klobásou
Kuracie tyčinky v kečupe
Chutný šalát z opečených zemiakov
Ovocný šalát s kuracinou
Viac receptov pre túto náladu

Lahodná krémová polievka je takisto vhodná aj ako samostatné letné jedlo, pretože chutný bôb a zemiaky zasýtia a citrón s olivovým olejom tomu dodajú sviežu chuť.

Suroviny

300 g očistených mladých bôbov
100 g obielených zemiakov
50 g cibule
20 g masla
1 lyžica Podravka ochucovadla
1 lyžička škrobu
4 lyžice citrónovej šťavy
400-500 ml vody
2 lyžice olivového oleja
1/2 lyžičky soli
1/2 lyžičky čierneho mletého korenia
1 lyžica nasekanej pažítky

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Očistený bôb dáme do vriacej vody a varíme. Keď trošku zmäkne, pridáme zemiaky nakrájané na malé kocky.
  • 2 Očistenú cibuľu nakrájame na plátky a krátko opražíme na masle. Opraženú cibuľu, uvarený bôb a zemiaky spolu s troškou vody rozmixujeme mixérom dohladka. Rozmixovanú zmes dáme naspäť do hrnca.
  • 3 Zalejeme vodou, pridáme Podravka ochucovadlo, soľ, korenie, citrónovú šťavu, nasekanú pažítku a aj škrob rozrobený v troške vody. Poriadne zamiešame, krátko povaríme a po odstavení primiešame olivový olej.

Tip

Lyžicu uvareného bôbu si odložte, nerozmixujte. Potom ho môžete vmiešať do rozmixovanej polievky.

Porcia

Polievku posypeme nasekanou pažítkou a teplú podávame.

Zdieľať s priateľmi