Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Kuracie prsia pečené v rúre

Grilované rebierka
Guláš z cíceru a mangoldu
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Teľacie kotlety so zeleninou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Pizza v zemiakoch
Mediteránska rapsódia
Nové zemiaky s Ajvarom
Polievka z fazuľových strukov
Tuniakový šalát
Grilovaný hamburger
Kuracie mäso na thajský spôsob
Ražniči z lososa
Pečená jahňacina s mandľami
Špagety s jesennou omáčkou
Pikantné bravčové závitky
Paradajková polievka
Polievka z rukoly a kreviet
Vyprážaný syr
Lasagne z panvice
Kuracie mäso so zeleninou
Treska s vajíčkovým šalátom
Šošovicová polievka so špenátom
Polievka s mäsovými guličkami
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Rizoto na španielsky spôsob
Cuketové jednohubky
Biela treska
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Ravioly so šalviou
Bravčová panenka so zeleninou
Hrachová polievka
Tournedos s maslovou zeleninou
Mrkvová polievka
Zapečené špagety s tuniakom
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Polievka z bôbu
Zeleninové špízy
Biela ryba s fazuľou
Pohánka s klobásou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Ovocný šalát s kuracinou
Letné zeleninové ragú
Kuracie tyčinky v kečupe
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Cestovinový šalát so surimi
Tekvicová polievka s jablkom
Rolky z roštenky so zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Párky v slanine
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Sladká bravčová panenka
Pikantná rybacia zmes
Špagety zo Stredomoria
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Losos s cuketovou krustou
Bravčové kotlety s kuskusom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Lahodné pečené zemiaky
Chutný šalát z opečených zemiakov
Caponata a lá Podravka
Hubový guľáš
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Morčacina s citrónom a oreganom
Okúzľujúce letné kurča
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Kuracie fajitas
Viac receptov pre túto náladu

Vychutnajte si jedinečný plátok šťavnatých kuracích pŕs voňajúcich šalviou a tymianom, pečených v rúre spolu so zemiakmi.

Suroviny

1,2 kg zemiakov
2 celé kuracie prsia s kožou (500 g)
1 Podravka na zlaté kurča
3 polievkové lyžice (50 g) masla
50 ml bieleho vína
40 ml olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie
vetvička čerstvého tymianu
1 čili paprička
12 lístkov sviežej šalvie

Použili sme

Podravka NATUR na zlaté kurča

Podravka NATUR na zlaté kurča

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby85 min

  • 1 Zemiaky ošúpeme a nakrájame na štvrtiny. Zemiaky uvaríme v osolenej vode po dobu 10 minút a scedíme.
  • 2 Kuracie prsia posypeme Podravkou na zlaté kurča a vložíme do pekáča kožou nahor. Okolo kuraťa naukladáme prevarené zemiaky. Rozpustíme maslo a polejeme ním kura, víno a olivový olej nalejeme na zemiaky.
  • 3 Podľa chuti osolíme a okoreníme. Na vrch položíme zopár vetvičiek tymianu, nasekanú čili papričku a dvanásť lístkov šalvie.
  • 4 Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C/plynový stupeň 6 približne 50 až 60 minút. Po dopečení necháme kuracie prsia odležať po dobu 10 minút.
  • 5 Kuracie prsia nakrájame a podávame s pečenými zemiakmi.

Malé tajomstvá

Biele víno, ktorým sa podlievajú zemiaky môžete nahradiť ciderom.

Zdieľať s priateľmi