Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Špagety s jesennou omáčkou

Cestoviny na stredomorský spôsob
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Okúzľujúce letné kurča
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Mrkvová polievka
Vyprážaný syr
Kuracie tyčinky v kečupe
Bravčová panenka so zeleninou
Letné zeleninové ragú
Ovocný šalát s kuracinou
Polievka s mäsovými guličkami
Pikantná rybacia zmes
Nové zemiaky s Ajvarom
Ražniči z lososa
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Párky v slanine
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Zeleninové špízy
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Polievka z rukoly a kreviet
Rizoto na španielsky spôsob
Pohánka s klobásou
Polievka z fazuľových strukov
Špagety zo Stredomoria
Mediteránska rapsódia
Šošovicová polievka so špenátom
Kuracie prsia pečené v rúre
Hrachová polievka
Tournedos s maslovou zeleninou
Kuracie mäso na thajský spôsob
Morčacina s citrónom a oreganom
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Pečená jahňacina s mandľami
Treska s vajíčkovým šalátom
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Tuniakový šalát
Cuketové jednohubky
Bravčové kotlety s kuskusom
Guláš z cíceru a mangoldu
Biela ryba s fazuľou
Grilované rebierka
Zapečené špagety s tuniakom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Cestovinový šalát so surimi
Biela treska
Sladká bravčová panenka
Tekvicová polievka s jablkom
Caponata a lá Podravka
Polievka z bôbu
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Lasagne z panvice
Teľacie kotlety so zeleninou
Lahodné pečené zemiaky
Grilovaný hamburger
Kuracie fajitas
Pizza v zemiakoch
Rolky z roštenky so zeleninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Losos s cuketovou krustou
Paradajková polievka
Hubový guľáš
Ravioly so šalviou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Pikantné bravčové závitky
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Kuracie mäso so zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Šampiňóny, hliva aj shiitake s aromatickou omáčkou sa perfektne hodia k cestovinám a potešia vás jednoduchou lesnou chuťou.

Suroviny

400 g Podravka špagiet
soľ
Na omáčku:
500 g hríbov (šampiňóny, hliva, shiitake, ...)
3 lyžice oleja
2 strúčiky cesnaku
400 ml smotany
100 ml bieleho vína
1 kocka Podravka hovädzieho bujónu
soľ
čierne korenie mleté

Použili sme

Hovädzí bujón

Hovädzí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby30 min

  • 1 Špagety uvaríme vo vriacej osolenej vode a potom ich scedíme.
  • 2 Hríby očistíme a nakrájame na plátky alebo štvrtiny v závisloti od veľkosti. Na rozpálený olej dáme pretlačený cesnak a nakrájané hríby.
  • 3 Chvíľku pražíme, potom prilejeme smotanu, víno a primiešame hovädzí bujón.
  • 4 Varíme na miernom ohni, dokým nedostaneme omáčku a podľa potreby osolíme a okoreníme.

Tip

Ak chcete, aby omáčka bola viac aromatická, pridajte nejaké sušené hríby, ktoré ste predtým namočili do teplej vody.

Porcia

Špagety prelejeme omáčkou a podávame.

Zdieľať s priateľmi