Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Kuracie mäso na thajský spôsob

Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Biela ryba s fazuľou
Okúzľujúce letné kurča
Hubový guľáš
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Polievka z bôbu
Caponata a lá Podravka
Rolky z roštenky so zeleninou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Biela treska
Sladká bravčová panenka
Vyprážaný syr
Bravčová panenka so zeleninou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Špagety s jesennou omáčkou
Lahodné pečené zemiaky
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Losos s cuketovou krustou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Ražniči z lososa
Zeleninové špízy
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Pečená jahňacina s mandľami
Mediteránska rapsódia
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Grilované rebierka
Polievka z fazuľových strukov
Grilovaný hamburger
Lasagne z panvice
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Cuketové jednohubky
Zapečené špagety s tuniakom
Cestovinový šalát so surimi
Polievka z rukoly a kreviet
Nové zemiaky s Ajvarom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Tournedos s maslovou zeleninou
Mrkvová polievka
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Kuracie mäso so zeleninou
Teľacie kotlety so zeleninou
Párky v slanine
Letné zeleninové ragú
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Pohánka s klobásou
Pizza v zemiakoch
Paradajková polievka
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Guláš z cíceru a mangoldu
Hrachová polievka
Pikantné bravčové závitky
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Bravčové kotlety s kuskusom
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Kuracie prsia pečené v rúre
Špagety zo Stredomoria
Kuracie tyčinky v kečupe
Rizoto na španielsky spôsob
Polievka s mäsovými guličkami
Treska s vajíčkovým šalátom
Pikantná rybacia zmes
Šošovicová polievka so špenátom
Ravioly so šalviou
Morčacina s citrónom a oreganom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Tekvicová polievka s jablkom
Kuracie fajitas
Tuniakový šalát
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Ovocný šalát s kuracinou
Viac receptov pre túto náladu

Chrumkavosť rozdrvených arašidov sa z nejakého dôvodu dokonale hodí k slaným ázijským pokrmom, obyčajne k ázijským rezancom „noodles“ ku kúskom mäsa. V recepte sa nachádza aj nevyhnutný list koriandru, aromatické a liečivé byliny.

Suroviny

100 g pražených neslaných arašidov
2 lyžice sójovej omáčky
1-2 malé lyžičky kari korenia
100 ml kokosového mlieka
1 malá lyžička sekaného koriandru
700 g kuracieho filé
1 malá lyžička Podravka ochucovadlo
2 lyžice oleja
Šalát:
400 g uhoriek
120 g sójových klíčkov
1 malá lyžička nasekanej čerstvej mäty
100 g cibule
1 malá lyžička nasekaného listu koriandru
soľ
2 lyžica arašidového oleja
2 lyžice limetovej šťavy

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby30 min

  • 1 Arašidy podrvíme, pridáme sójovú omáčku, kari korenie, kokosové mlieko, koriander a zamiešame.
  • 2 Kuracie filé natrieme Podravkou, položíme do vymasteného pekáča a posypeme pripravenou zmesou z arašidov
  • 3 Pečieme 20 minút v rúre zahriatej na 200°C.
  • 4 Medzičasom rozkrojíme uhorky po dĺžke, vyberieme jadierka a nakrájame ich na tenké plátky.
  • 5 Pridáme sójové klíčky, mätu, cibuľu, koriander, soľ, olej, šťavu z limety a všetko dobre zamiešame.

Tip

Ak nemáte čerstvý list koriandru, nahraďte ho petržlenovou vňaťou a arašidový olej môžete nahradiť nejakým iným kvalitným olejom, ako je olivový.

Porcia

Teplé mäso podávame s pripraveným šalátom.

Zdieľať s priateľmi