Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Mrkvová polievka

Dokonalá zelenina pečená v rúre
Lahodné pečené zemiaky
Zapečené špagety s tuniakom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Ražniči z lososa
Morčacina s citrónom a oreganom
Tuniakový šalát
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Pikantné bravčové závitky
Hrachová polievka
Kuracie mäso so zeleninou
Polievka z rukoly a kreviet
Paradajková polievka
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Rizoto na španielsky spôsob
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Caponata a lá Podravka
Pikantná rybacia zmes
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Bravčová panenka so zeleninou
Špagety zo Stredomoria
Polievka s mäsovými guličkami
Tekvicová polievka s jablkom
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Grilované rebierka
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Cestovinový šalát so surimi
Kuracie prsia pečené v rúre
Pohánka s klobásou
Tournedos s maslovou zeleninou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Šošovicová polievka so špenátom
Bravčové kotlety s kuskusom
Lasagne z panvice
Rolky z roštenky so zeleninou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Letné zeleninové ragú
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Losos s cuketovou krustou
Hubový guľáš
Teľacie kotlety so zeleninou
Biela ryba s fazuľou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Zeleninové špízy
Kuracie tyčinky v kečupe
Kuracie mäso na thajský spôsob
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Biela treska
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Treska s vajíčkovým šalátom
Pizza v zemiakoch
Nové zemiaky s Ajvarom
Grilovaný hamburger
Sladká bravčová panenka
Cuketové jednohubky
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Guláš z cíceru a mangoldu
Mediteránska rapsódia
Párky v slanine
Ovocný šalát s kuracinou
Kuracie fajitas
Ravioly so šalviou
Pečená jahňacina s mandľami
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Vyprážaný syr
Špagety s jesennou omáčkou
Polievka z fazuľových strukov
Polievka z bôbu
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Okúzľujúce letné kurča
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Viac receptov pre túto náladu

Polievka príjemnej oranžovej farby vás, okrem krásneho vzhľadu, zláka k jej ochutnaniu svojou neodolateľnou vôňou.

Suroviny

3 lyžice olivovéhio oleja
1 1 cibuľa (100 g)
1 červená papríka (200 g)
600 g mrkvy
2 strúčiky cesnaku
1 lyžička nastrúhaného čerstvého zázvoru
1/2 lyžičky drveného koriandru
1 kocka Zeleninového bujónu Podravka
200 ml Podravka pasírovaných paradajok
soľ
čierne korenie

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby30 min

  • 1 Nakrájanú cibuľu a papriku krátko opražíme na olivovom oleji.
  • 2 Pridáme mrkvu nakrájanú na plátky, cesnak, zázvor, koriander, zeleninový bujón a zalejeme vodou.
  • 3 Varíme na miernom ohni, kým zelenina nezmäkne (asi 20 minút).
  • 4 Polievku odstavíme z ohňa a elektronickým mixérom zmixujeme do homogénnej zmesi.
  • 5 Pridáme pasírované paradajky, vodu podľa potreby a privedieme do varu. Ak je potrebné, pridáme soľ a korenie.

Porcia

Polievku nalejeme do misiek, pridáme lyžicu kyslej smotany, lyžicu tekvicového oleja, trochu pažítky a podávame. Rovnakým spôsobom si môžeme pripraviť aj tekvicovú polievku. Ak máte radi pikantnú chuť, pridajte nasekané chilli.

Zdieľať s priateľmi