Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Bravčové kotlety s kuskusom

Cestovinový šalát so surimi
Lahodné pečené zemiaky
Kuracie mäso na thajský spôsob
Polievka s mäsovými guličkami
Sladká bravčová panenka
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Hubový guľáš
Pohánka s klobásou
Caponata a lá Podravka
Polievka z rukoly a kreviet
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Hrachová polievka
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Ražniči z lososa
Lasagne z panvice
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Teľacie kotlety so zeleninou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Rizoto na španielsky spôsob
Grilovaný hamburger
Okúzľujúce letné kurča
Zapečené špagety s tuniakom
Pizza v zemiakoch
Paradajková polievka
Cestoviny na stredomorský spôsob
Zeleninové špízy
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Špagety s jesennou omáčkou
Guláš z cíceru a mangoldu
Grilované rebierka
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Biela treska
Polievka z bôbu
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Špagety zo Stredomoria
Tuniakový šalát
Párky v slanine
Vyprážaný syr
Ovocný šalát s kuracinou
Šošovicová polievka so špenátom
Rolky z roštenky so zeleninou
Treska s vajíčkovým šalátom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Cuketové jednohubky
Letné zeleninové ragú
Mediteránska rapsódia
Morčacina s citrónom a oreganom
Pikantná rybacia zmes
Pečená jahňacina s mandľami
Polievka z fazuľových strukov
Tournedos s maslovou zeleninou
Kuracie fajitas
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Bravčová panenka so zeleninou
Ravioly so šalviou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Biela ryba s fazuľou
Kuracie tyčinky v kečupe
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Losos s cuketovou krustou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Tekvicová polievka s jablkom
Mrkvová polievka
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Kuracie prsia pečené v rúre
Kuracie mäso so zeleninou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Nové zemiaky s Ajvarom
Pikantné bravčové závitky
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Viac receptov pre túto náladu

Spojte chutné kotlety s kuskusom, posypte to lupienkami mandlí a mätou a podávajte zaujímavú a netradičnú kombináciu napríklad aj dnes na obed.

Suroviny

800 g bravčových kotliet
1 lyžica Podravka ochucovadla pikant
olej
10 g masla
2 lyžice balsamica
mladá cibuľka
lupienky mandlí
pár lístkov mäty
200 g kuskusu Podravka
70 g syra feta
niekoľko kvapiek olivového oleja

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Kotlety posypeme Podravka ochucovadlom pikant, votrieme do mäsa a necháme postáť približne 15 minút.
  • 2 Na rozpálenom oleji opečieme kotlety z oboch strán dozlata. Pridáme balsamico, premiešame a dusíme za stáleho podlievania malým množstvom vody.
  • 3 Nakoniec pridáme maslo, necháme kotlety krátko na ohni a potom ich vyberieme z panvice.
  • 4 Do panvice pridáme cibuľku nakrájanú na malé kúsky, necháme ju speniť, zamiešame a zložíme z ohňa.
  • 5 Kuskus zalejeme vriacou vodou, pridáme trošku soli, premiešame, prikryjeme a necháme postáť približne 5 minút.
  • 6 Potom kuskus premiešame vidličkou, necháme chvíľku vychladnúť, pridáme natrhaný feta syr a zľahka premiešame.

Tip

Pri príprave kuskusu dávajte pozor na množstvo vody, pretože kuskus za pomoci vody zväčší svoj objem trojnásobne.

Porcia

Kuskus naložíme na tanier, pridáme kotlety, prelejeme cibuľkou, posypeme lupienkami mandlí a mätou a podávame.

Zdieľať s priateľmi