Ponuka Vyhľadať

Hladná ako vlk

Polievka z bôbu

Morčacie prsia s jablkami
Jaipur kari
Morčací hamburger
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Kuracie prsia pečené v rúre
Kačica na pomarančoch
Rolky z roštenky so zeleninou
Medailónky s hnedou ryžou
Párky v slanine
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Bravčové kotlety s kuskusom
Rezne s chutnou omáčkou
Teľacie kotlety so zeleninou
Kura na sladko
Klasický burger
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Morčacie rolky s ryžou
Zemiakové placky
Hubový guľáš
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Pochúťka s Ajvarom
Grilovaná krkovička
Kura na pive
Grilované rebierka
Rybárov guláš
Rýchle lasagne
Grilovaný hamburger
Špagety s cuketou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Fish&Chips v tortille
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Hŕstková polievka s paradajkami
Zeleninové chipsy
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Kotlovina
Kurča na bielom víne
Hovädzí steak so zeleninou
Kurací paprikáš
Pizza v zemiakoch
Sladká bravčová panenka
Mäsové guľky s omáčkou
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Netradičný hamburger
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Pikantné bravčové závitky
Voňavé pečené zemiaky
Chilli con carne
Lasagne z panvice
Jahňacie so šalviovým medom
Carbonara so špenátom
Medové teľacie kotlety
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Kura na pivovej fľaši
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Pivný guláš
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Nové zemiaky s Ajvarom
Papriky plnené rizotom
Viac receptov pre túto náladu

Lahodná krémová polievka je takisto vhodná aj ako samostatné letné jedlo, pretože chutný bôb a zemiaky zasýtia a citrón s olivovým olejom tomu dodajú sviežu chuť.

Suroviny

300 g očistených mladých bôbov
100 g obielených zemiakov
50 g cibule
20 g masla
1 lyžica Podravka ochucovadla
1 lyžička škrobu
4 lyžice citrónovej šťavy
400-500 ml vody
2 lyžice olivového oleja
1/2 lyžičky soli
1/2 lyžičky čierneho mletého korenia
1 lyžica nasekanej pažítky

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Očistený bôb dáme do vriacej vody a varíme. Keď trošku zmäkne, pridáme zemiaky nakrájané na malé kocky.
  • 2 Očistenú cibuľu nakrájame na plátky a krátko opražíme na masle. Opraženú cibuľu, uvarený bôb a zemiaky spolu s troškou vody rozmixujeme mixérom dohladka. Rozmixovanú zmes dáme naspäť do hrnca.
  • 3 Zalejeme vodou, pridáme Podravka ochucovadlo, soľ, korenie, citrónovú šťavu, nasekanú pažítku a aj škrob rozrobený v troške vody. Poriadne zamiešame, krátko povaríme a po odstavení primiešame olivový olej.

Tip

Lyžicu uvareného bôbu si odložte, nerozmixujte. Potom ho môžete vmiešať do rozmixovanej polievky.

Porcia

Polievku posypeme nasekanou pažítkou a teplú podávame.

Zdieľať s priateľmi