Ponuka Vyhľadať

Hladná ako vlk

Kotlovina

Hovädzí steak so zeleninou
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Nové zemiaky s Ajvarom
Morčacie prsia s jablkami
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Polievka z bôbu
Kura na pive
Kačica na pomarančoch
Rybárov guláš
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Špagety s cuketou
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Rýchle lasagne
Medailónky s hnedou ryžou
Morčacie rolky s ryžou
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Morčací hamburger
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Grilované rebierka
Mäsové guľky s omáčkou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Kurča na bielom víne
Carbonara so špenátom
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Netradičný hamburger
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Sladká bravčová panenka
Jahňacie so šalviovým medom
Párky v slanine
Pikantné bravčové závitky
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Kurací paprikáš
Klasický burger
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Jaipur kari
Grilovaný hamburger
Hubový guľáš
Voňavé pečené zemiaky
Lasagne z panvice
Kura na sladko
Zemiakové placky
Hŕstková polievka s paradajkami
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Medové teľacie kotlety
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Teľacie kotlety so zeleninou
Bravčové kotlety s kuskusom
Pochúťka s Ajvarom
Chilli con carne
Pivný guláš
Papriky plnené rizotom
Kuracie prsia pečené v rúre
Rezne s chutnou omáčkou
Rolky z roštenky so zeleninou
Kura na pivovej fľaši
Pizza v zemiakoch
Fish&Chips v tortille
Zeleninové chipsy
Grilovaná krkovička
Viac receptov pre túto náladu

Kotlovina je ľudové jedlo, ktoré sa pripravuje predovšetkým na podujatiach, kde sa zhromažďuje obrovského množstvo ľudí. Toto jedlo je typické pre severozápadné Chorvátsko. Typické pre neho je opojná vábivá vôňa a veľmi často sa pripravuje vo viniciach alebo na iných stretnutiach pod holým nebom. Základom sú bravčové kotlety, ale aj kuracina, klobása alebo riečna ryba obalená v kukuričnej múke.

Suroviny

400 g bravčových kotliet (4 kusy)
4 kusy kuracieho mäsa (podľa vašej chuti)
ochucovadlo
0,5 dl oleja
4 klobásy na grilovanie
150 g cibule
100 g čerstvých paprík
150 g čerstvých paradajok
1 malá chilli paprička
1 sušený bobkový list
2 strúčiky cesnaku
6 dl vody
soľ
čierne mleté korenie
1 dl bieleho vína

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby

  • 1 Kotlety a kuracinu posypeme soľou, korením a Podravka ochucovadlom a necháme postáť na chladnom mieste približne 30 minút.
  • 2 Vo väčšej nádobe (kotlíku), v ktorej budeme pripravovať kotlovinu, dobre rozohrejeme olej.
  • 3 Pridáme kotlety, kuracinu, klobásky, opečieme ich, odložíme bokom a udržujeme v teple.
  • 4 Do toho istého oleja dáme najemno nakrájanú cibuľu a papriku nakrájanú na menšie kúsky, varíme približne 5 minút a občas podlievame teplou vodou. Pridáme paradajky nakrájané na kocky a varíme ešte 2 minúty.
  • 5 Pridáme mäso, podlejeme zostávajúcou vodou, pridáme bobkový list, Podravka ochucovadlo a korenie podľa potreby a varíme, dokým nie je mäso mäkké.
  • 6 Pred koncom pridáme víno, krátko povaríme a zložíme z ohňa.

Porcia

Podávame s uvarenými zemiakmi a chlebom.

Zdieľať s priateľmi