Ponuka Vyhľadať

Hladná ako vlk

Kurča na bielom víne

Bravčová panenka so sušenými slivkami
Pikantné bravčové závitky
Medové teľacie kotlety
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Medailónky s hnedou ryžou
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Rybárov guláš
Kotlovina
Rezne s chutnou omáčkou
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Chilli con carne
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Morčacie prsia s jablkami
Morčací hamburger
Kura na pive
Voňavé pečené zemiaky
Kurací paprikáš
Polievka z bôbu
Hŕstková polievka s paradajkami
Párky v slanine
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Jaipur kari
Mäsové guľky s omáčkou
Morčacie rolky s ryžou
Lasagne z panvice
Kuracie prsia pečené v rúre
Carbonara so špenátom
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Grilovaný hamburger
Klasický burger
Pivný guláš
Fish&Chips v tortille
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Zemiakové placky
Rýchle lasagne
Pizza v zemiakoch
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Rolky z roštenky so zeleninou
Bravčové kotlety s kuskusom
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Zeleninové chipsy
Papriky plnené rizotom
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Teľacie kotlety so zeleninou
Kura na pivovej fľaši
Kačica na pomarančoch
Kura na sladko
Nové zemiaky s Ajvarom
Pochúťka s Ajvarom
Špagety s cuketou
Jahňacie so šalviovým medom
Netradičný hamburger
Hubový guľáš
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Sladká bravčová panenka
Grilované rebierka
Grilovaná krkovička
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Hovädzí steak so zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Vyskúšajte flambované kuracie mäsko s francúzskym koňakom a smotanovou omáčkou a jeho dokonalé spojenie s hubami.

Suroviny

75 g masla
1 až 1,2 kg kuracieho mäsa (kuracie stehná)
muškátový oriešok
30 ml koňak (brandy)
1 cibuľa (120 g)
1 strúčik cesnaku
250 ml bieleho vína (Rizling)
1 polievková lyžica Podravka ochucovadlo
1 lyžica pšeničnej múky
100 ml smotany
1 žĺtok
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
200 g húb (šampiňóny, shiitake ...)
soľ
korenie
1 lyžica oleja

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby45 min

  • 1 Kuracie plátky pokrájame na kúsky, pridáme muškátový oriešok a vypražíme na horúcom masle do zlata.
  • 2 Nalejeme brandy a flambujeme.
  • 3 Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak, zalejeme vínom a posypeme 1 lyžicou Podravka ochucovadlom.
  • 4 Zakryjeme pokrievkou a dusíme asi 30 minút, v prípade potreby pridáme vodu.
  • 5 Hríby nakrájame a osmažíme na rozpálenom oleji, ochutíme soľou a korením.
  • 6 Posypeme petržlenovou vňaťou.

Porcia

Kurča servírujeme s omáčkou a hríbami . Ako prílohu môžeme zvoliť halušky.

Malé tajomstvá

Ak chceme mať omáčku ešte jemnejšiu a krémovejšiu, pridáme do nej na konci varenia múku, žĺtok a smotanu. Pridávame za stáleho miešania.

Zdieľať s priateľmi