Ponuka Vyhľadať

Hladná ako vlk

Kuracie prsia pečené v rúre

Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Kura na sladko
Grilované rebierka
Kačica na pomarančoch
Papriky plnené rizotom
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Sladká bravčová panenka
Bravčové kotlety s kuskusom
Nové zemiaky s Ajvarom
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Pikantné bravčové závitky
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Jahňacie so šalviovým medom
Hovädzí steak so zeleninou
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Pochúťka s Ajvarom
Grilovaná krkovička
Mäsové guľky s omáčkou
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Grilovaný hamburger
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Zeleninové chipsy
Medailónky s hnedou ryžou
Fish&Chips v tortille
Carbonara so špenátom
Párky v slanine
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Kura na pive
Voňavé pečené zemiaky
Netradičný hamburger
Lasagne z panvice
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Rybárov guláš
Hŕstková polievka s paradajkami
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Pizza v zemiakoch
Hubový guľáš
Rezne s chutnou omáčkou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Pivný guláš
Teľacie kotlety so zeleninou
Polievka z bôbu
Chilli con carne
Morčacie prsia s jablkami
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Rolky z roštenky so zeleninou
Morčacie rolky s ryžou
Špagety s cuketou
Medové teľacie kotlety
Klasický burger
Zemiakové placky
Kurča na bielom víne
Kura na pivovej fľaši
Jaipur kari
Kotlovina
Rýchle lasagne
Morčací hamburger
Kurací paprikáš
Viac receptov pre túto náladu

Vychutnajte si jedinečný plátok šťavnatých kuracích pŕs voňajúcich šalviou a tymianom, pečených v rúre spolu so zemiakmi.

Suroviny

1,2 kg zemiakov
2 celé kuracie prsia s kožou (500 g)
1 Podravka na zlaté kurča
3 polievkové lyžice (50 g) masla
50 ml bieleho vína
40 ml olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie
vetvička čerstvého tymianu
1 čili paprička
12 lístkov sviežej šalvie

Použili sme

Podravka NATUR na zlaté kurča

Podravka NATUR na zlaté kurča

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby85 min

  • 1 Zemiaky ošúpeme a nakrájame na štvrtiny. Zemiaky uvaríme v osolenej vode po dobu 10 minút a scedíme.
  • 2 Kuracie prsia posypeme Podravkou na zlaté kurča a vložíme do pekáča kožou nahor. Okolo kuraťa naukladáme prevarené zemiaky. Rozpustíme maslo a polejeme ním kura, víno a olivový olej nalejeme na zemiaky.
  • 3 Podľa chuti osolíme a okoreníme. Na vrch položíme zopár vetvičiek tymianu, nasekanú čili papričku a dvanásť lístkov šalvie.
  • 4 Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C/plynový stupeň 6 približne 50 až 60 minút. Po dopečení necháme kuracie prsia odležať po dobu 10 minút.
  • 5 Kuracie prsia nakrájame a podávame s pečenými zemiakmi.

Malé tajomstvá

Biele víno, ktorým sa podlievajú zemiaky môžete nahradiť ciderom.

Zdieľať s priateľmi