Ponuka Vyhľadať

Hladná ako vlk

Morčacie prsia s jablkami

Medové teľacie kotlety
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Pikantné bravčové závitky
Kura na sladko
Párky v slanine
Bravčové kotlety s kuskusom
Jaipur kari
Rolky z roštenky so zeleninou
Kurča na bielom víne
Kurací paprikáš
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Klasický burger
Nové zemiaky s Ajvarom
Voňavé pečené zemiaky
Teľacie kotlety so zeleninou
Kotlovina
Medailónky s hnedou ryžou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Morčací hamburger
Fish&Chips v tortille
Kura na pivovej fľaši
Kačica na pomarančoch
Kuracie prsia pečené v rúre
Sladká bravčová panenka
Zeleninové chipsy
Pizza v zemiakoch
Grilovaná krkovička
Grilovaný hamburger
Zemiakové placky
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Papriky plnené rizotom
Hubový guľáš
Mäsové guľky s omáčkou
Hŕstková polievka s paradajkami
Lasagne z panvice
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Rybárov guláš
Hovädzí steak so zeleninou
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Rezne s chutnou omáčkou
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Morčacie rolky s ryžou
Špagety s cuketou
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Rýchle lasagne
Netradičný hamburger
Pochúťka s Ajvarom
Grilované rebierka
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Carbonara so špenátom
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Chilli con carne
Jahňacie so šalviovým medom
Pivný guláš
Kura na pive
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Polievka z bôbu
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Viac receptov pre túto náladu

Jablká, jablková šťava a jablčný ocot dodajú pečenému mäsu osobitú chuť, ktorú budete chcieť ochutnať znovu.

Suroviny

cca 1,5 kg morčacích pŕs (2 väčšie kusy)
1 lyžica Podravka ochucovadla
čierne korenie mleté
1/2 lyžičky sušeného rozmarínu
3 lyžice olivového oleja
2 cibule
2 jablká
125 ml jablkovej šťavy
2 lyžice jablčného octu
1 - 2 lyžičky kremžskej horčice

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby120 min

  • 1 Morčacie mäso posypeme Podravka ochucovadlom, čiernym korením a rozmarínom. Dáme ho do pekáča a okolo neho poukladáme očistenú a na štvrtiny nakrájanú cibuľu a takisto aj jablká.
  • 2 V miske zmiešame jablkovú šťavu, jablčný ocot a horčicu, poriadne premiešame a vylejeme na mäso. Pekáč prikryjeme fóliou a pečemie v predhriatej rúre na 180 °C približne 1 hodinu.
  • 3 Mäso odkryjeme, polejeme šťavou a vrátime do rúry ešte na 20 min, aby sa zapieklo.

Porcia

Mäso necháme trošku vychladnúť, nakrájame na kúsky a podávame s prílohou podľa vašej chuti.

Zdieľať s priateľmi