Ponuka Vyhľadať

Hladná ako vlk

Morčacie rolky s ryžou

Netradičný hamburger
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Mäsové guľky s omáčkou
Rýchle lasagne
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Medailónky s hnedou ryžou
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Zemiakové placky
Chilli con carne
Kura na pivovej fľaši
Hŕstková polievka s paradajkami
Carbonara so špenátom
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Pivný guláš
Pizza v zemiakoch
Medové teľacie kotlety
Kurací paprikáš
Nové zemiaky s Ajvarom
Polievka z bôbu
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Klasický burger
Morčací hamburger
Fish&Chips v tortille
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Rolky z roštenky so zeleninou
Jaipur kari
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Párky v slanine
Pikantné bravčové závitky
Papriky plnené rizotom
Kura na pive
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Kuracie prsia pečené v rúre
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Rybárov guláš
Teľacie kotlety so zeleninou
Hubový guľáš
Voňavé pečené zemiaky
Jahňacie so šalviovým medom
Sladká bravčová panenka
Lasagne z panvice
Pochúťka s Ajvarom
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Kotlovina
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Kurča na bielom víne
Hovädzí steak so zeleninou
Kačica na pomarančoch
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Špagety s cuketou
Bravčové kotlety s kuskusom
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Rezne s chutnou omáčkou
Grilovaná krkovička
Grilované rebierka
Grilovaný hamburger
Kura na sladko
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Zeleninové chipsy
Morčacie prsia s jablkami
Viac receptov pre túto náladu

Typická chuť špenátu, spolu s kúskami šunky, sa k morčaciemu mäsu výborné hodí. Ak k tomu pridáte vôňu basmati ryže, o prevoňanú kuchyňu máte postarané!

Suroviny

4 plátky morčacích pŕs
150 g šunky
čerstvý špenát
5 dcl vody
1 kocku Podravka zeleninového bujónu
400 g Lagris ryže Basmati
špenát
restovaná cibuľa
drvený cesnak
soľ
pažítka
hrášok na ozdobenie

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby45 min

  • 1 Plátky mäsa naklepeme, okoreníme, obložíme šunkou a špenátom a zvinieme do roliek, ktoré spojíme špajdlou alebo špáradlom a krátko restujeme na oleji.
  • 2 Kocku zeleninového bujónu vložíme do vriacej vody a varíme 3 minúty. Mäso dusíme za občasného podlievania vývarom.
  • 3 Do uvarenej ryže Basmati vmiešame špenát a restovanú cibuľu s cesnakom.

Porcia

Podávame ozdobené hráškom alebo pažítkou.

Malé tajomstvá

Na podlievanie mäsa môžeme miesto vývaru použiť biele víno.

Zdieľať s priateľmi