Ponuka Vyhľadať

Hladný ako vlk

Voňavé pečené zemiaky

Plnené kuracie stehná
Hubový guľáš
Chilli con carne
Kura na pive
Špagety s cuketou
Netradičný hamburger
Teľacie kotlety so zeleninou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Medailónky s hnedou ryžou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Kotlovina
Morčacie prsia s jablkami
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Zemiakové placky
Morčacie rolky s ryžou
Carbonara so špenátom
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Grilovaný hamburger
Fish&Chips v tortille
Hŕstková polievka s paradajkami
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Medové teľacie kotlety
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Rolky z roštenky so zeleninou
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Lasagne z panvice
Rezne s chutnou omáčkou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Kurča na bielom víne
Kuracie prsia pečené v rúre
Papriky plnené rizotom
Jahňacie so šalviovým medom
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Pivný guláš
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Zeleninové chipsy
Pizza v zemiakoch
Rýchle lasagne
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Grilovaná krkovička
Kura na pivovej fľaši
Nové zemiaky s Ajvarom
Sladká bravčová panenka
Klasický burger
Pikantné bravčové závitky
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Jaipur kari
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Pochúťka s Ajvarom
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Polievka z bôbu
Kačica na pomarančoch
Hovädzí steak so zeleninou
Bravčové kotlety s kuskusom
Grilované rebierka
Kurací paprikáš
Párky v slanine
Kura na sladko
Morčací hamburger
Mäsové guľky s omáčkou
Viac receptov pre túto náladu

Zemiaky sú tradičná potravina, ktorú má určite každý doma v špajzy.

Suroviny

1 kg mladých zemiakov (väčšie)
3 lyžice olivového oleja
1 lyžica Podravky Natur na pečené zemiaky
250 g smotanového syra (ricotta,...)
1 lyžička citrónovej šťavy
1 strúčik cesnaku
1 lyžica nasekanej pažítky
soľ

Použili sme

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby70 min

  • 1 Zemiaky dobre umyjeme, prekrojíme na polovicu a osušíme.
  • 2 Dáme ich do väčšej nádoby na pečenie pokrytej papierom na pečenie. Pokvapkáme ich olejom a otočíme narezanou stranou dolu.
  • 3 Pečieme v rozohriatej rúre na 220 °C približne 1 hodinu, dokým nebudú zemiaky zlato-hnedé.
  • 4 Pečené zemiaky posypeme Podravkou Natur, premiešame ich a necháme postáť.
  • 5 Syr zmiešame s citrónovou šťavou, pretlačeným cesnakom, pažítkou a soľou.

Tip

Do plnky môžete pridať aj mleté chilli.

Porcia

Na teplý zemiaky pridáme lyžicu náplne a podávame.

Zdieľať s priateľmi