Ponuka Vyhľadať

Hladný ako vlk

Polievka z bôbu

Zemiakové placky
Kurča na bielom víne
Teľacie kotlety so zeleninou
Papriky plnené rizotom
Jaipur kari
Kotlovina
Pochúťka s Ajvarom
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Párky v slanine
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Nové zemiaky s Ajvarom
Hubový guľáš
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Grilované rebierka
Jahňacie so šalviovým medom
Bravčové kotlety s kuskusom
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Grilovaná krkovička
Pizza v zemiakoch
Pikantné bravčové závitky
Morčacie prsia s jablkami
Rezne s chutnou omáčkou
Plnené kuracie stehná
Sladká bravčová panenka
Hŕstková polievka s paradajkami
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Morčacie rolky s ryžou
Rýchle lasagne
Kuracie prsia pečené v rúre
Rolky z roštenky so zeleninou
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Fish&Chips v tortille
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Lasagne z panvice
Pivný guláš
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Medové teľacie kotlety
Mäsové guľky s omáčkou
Zeleninové chipsy
Kura na pivovej fľaši
Klasický burger
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Chilli con carne
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Voňavé pečené zemiaky
Kačica na pomarančoch
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Carbonara so špenátom
Morčací hamburger
Hovädzí steak so zeleninou
Medailónky s hnedou ryžou
Špagety s cuketou
Kura na sladko
Netradičný hamburger
Grilovaný hamburger
Kurací paprikáš
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Kura na pive
Viac receptov pre túto náladu

Lahodná krémová polievka je takisto vhodná aj ako samostatné letné jedlo, pretože chutný bôb a zemiaky zasýtia a citrón s olivovým olejom tomu dodajú sviežu chuť.

Suroviny

300 g očistených mladých bôbov
100 g obielených zemiakov
50 g cibule
20 g masla
1 lyžica Podravka ochucovadla
1 lyžička škrobu
4 lyžice citrónovej šťavy
400-500 ml vody
2 lyžice olivového oleja
1/2 lyžičky soli
1/2 lyžičky čierneho mletého korenia
1 lyžica nasekanej pažítky

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Očistený bôb dáme do vriacej vody a varíme. Keď trošku zmäkne, pridáme zemiaky nakrájané na malé kocky.
  • 2 Očistenú cibuľu nakrájame na plátky a krátko opražíme na masle. Opraženú cibuľu, uvarený bôb a zemiaky spolu s troškou vody rozmixujeme mixérom dohladka. Rozmixovanú zmes dáme naspäť do hrnca.
  • 3 Zalejeme vodou, pridáme Podravka ochucovadlo, soľ, korenie, citrónovú šťavu, nasekanú pažítku a aj škrob rozrobený v troške vody. Poriadne zamiešame, krátko povaríme a po odstavení primiešame olivový olej.

Tip

Lyžicu uvareného bôbu si odložte, nerozmixujte. Potom ho môžete vmiešať do rozmixovanej polievky.

Porcia

Polievku posypeme nasekanou pažítkou a teplú podávame.

Zdieľať s priateľmi