Ponuka Vyhľadať

Hladný ako vlk

Bravčové kotlety s kuskusom

Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Špagety s cuketou
Jahňacie so šalviovým medom
Zemiakové placky
Polievka z bôbu
Plnené kuracie stehná
Nové zemiaky s Ajvarom
Hovädzí steak so zeleninou
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Jaipur kari
Grilovaný hamburger
Pikantné bravčové závitky
Medové teľacie kotlety
Párky v slanine
Carbonara so špenátom
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Kura na pivovej fľaši
Hubový guľáš
Mäsové guľky s omáčkou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Morčacie prsia s jablkami
Rolky z roštenky so zeleninou
Kotlovina
Pizza v zemiakoch
Hŕstková polievka s paradajkami
Kura na pive
Kura na sladko
Kuracie prsia pečené v rúre
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Grilované rebierka
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Kurča na bielom víne
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Pochúťka s Ajvarom
Fish&Chips v tortille
Morčací hamburger
Chilli con carne
Kurací paprikáš
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Klasický burger
Sladká bravčová panenka
Lasagne z panvice
Morčacie rolky s ryžou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Grilovaná krkovička
Rezne s chutnou omáčkou
Netradičný hamburger
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Voňavé pečené zemiaky
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Teľacie kotlety so zeleninou
Rýchle lasagne
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Pivný guláš
Kačica na pomarančoch
Medailónky s hnedou ryžou
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Papriky plnené rizotom
Zeleninové chipsy
Viac receptov pre túto náladu

Spojte chutné kotlety s kuskusom, posypte to lupienkami mandlí a mätou a podávajte zaujímavú a netradičnú kombináciu napríklad aj dnes na obed.

Suroviny

800 g bravčových kotliet
1 lyžica Podravka ochucovadla pikant
olej
10 g masla
2 lyžice balsamica
mladá cibuľka
lupienky mandlí
pár lístkov mäty
200 g kuskusu Podravka
70 g syra feta
niekoľko kvapiek olivového oleja

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Kotlety posypeme Podravka ochucovadlom pikant, votrieme do mäsa a necháme postáť približne 15 minút.
  • 2 Na rozpálenom oleji opečieme kotlety z oboch strán dozlata. Pridáme balsamico, premiešame a dusíme za stáleho podlievania malým množstvom vody.
  • 3 Nakoniec pridáme maslo, necháme kotlety krátko na ohni a potom ich vyberieme z panvice.
  • 4 Do panvice pridáme cibuľku nakrájanú na malé kúsky, necháme ju speniť, zamiešame a zložíme z ohňa.
  • 5 Kuskus zalejeme vriacou vodou, pridáme trošku soli, premiešame, prikryjeme a necháme postáť približne 5 minút.
  • 6 Potom kuskus premiešame vidličkou, necháme chvíľku vychladnúť, pridáme natrhaný feta syr a zľahka premiešame.

Tip

Pri príprave kuskusu dávajte pozor na množstvo vody, pretože kuskus za pomoci vody zväčší svoj objem trojnásobne.

Porcia

Kuskus naložíme na tanier, pridáme kotlety, prelejeme cibuľkou, posypeme lupienkami mandlí a mätou a podávame.

Zdieľať s priateľmi