Ponuka Vyhľadať

Hladný ako vlk

Medailónky s hnedou ryžou

Hŕstková polievka s paradajkami
Chilli con carne
Voňavé pečené zemiaky
Polievka z bôbu
Klasický burger
Kotlovina
Hubový guľáš
Medové teľacie kotlety
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Pivný guláš
Fish&Chips v tortille
Sladká bravčová panenka
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Jaipur kari
Kurací paprikáš
Morčací hamburger
Grilovaná krkovička
Kuracie prsia pečené v rúre
Morčacie rolky s ryžou
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Kačica na pomarančoch
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Nové zemiaky s Ajvarom
Teľacie kotlety so zeleninou
Hovädzí steak so zeleninou
Rýchle lasagne
Párky v slanine
Pizza v zemiakoch
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Grilované rebierka
Carbonara so špenátom
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Kurča na bielom víne
Špagety s cuketou
Pochúťka s Ajvarom
Grilovaný hamburger
Jahňacie so šalviovým medom
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Morčacie prsia s jablkami
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Rezne s chutnou omáčkou
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Kura na pivovej fľaši
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Kura na sladko
Rolky z roštenky so zeleninou
Pikantné bravčové závitky
Zeleninové chipsy
Netradičný hamburger
Plnené kuracie stehná
Lasagne z panvice
Papriky plnené rizotom
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Kura na pive
Zemiakové placky
Bravčové kotlety s kuskusom
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Mäsové guľky s omáčkou
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Viac receptov pre túto náladu

Teľacie medailónky s ryžou a šampiňónmi sú vynikajúce s vašim obľúbeným šalátom.

Suroviny

800 g teľacích rezňov (nakrájaných na 2cm hrubé medailónky)
250 g šampiňónov
300 g Lagris ryže basmati
100 g cibule
1 kocka hovädzieho bujónu Podravka
50 ml olivového oleja
2 cukety
1 mrkva
soľ
čierne korenie mleté

Použili sme

Hovädzí bujón

Hovädzí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby30 min

  • 1 Lagris ryžu basmati uvaríme podľa návodu a scedíme.
  • 2 Zohrejeme olivový olej, na ktorý poukladáme medailónky a opečieme ich dozlatista. Medailónky zľahka osolíme, okoreníme a dáme ich na teplé miesto.
  • 3 Na ten istý olej dáme najemno nakrájanú cibuľu a opražíme ju, aby bola sklovitá.
  • 4 Pridáme nastrúhanú mrkvu, cukety nakrájané na kocky a šampiňóny nakrájané na polovice. Všetko krátko opražíme, pridáme trochu vody a hovädzí bujón Podravka.
  • 5 Potom primiešame ryžu a necháme ju, aby nasiakla šťavu a zmäkla.

Tip

Ak máte radi teľací rezeň z vonku jemne zapečený, ale vo vnútri ružový, opečte ho na rozohriatom oleji zo všetkých strán, pridajte kocku masla a po chvíli mäso otočte, aby sa maslom pekne obalilo. Potom ho odložte na teplé miesto a pokračujte ďalej v príprave receptu.

Porcia

Teľacie medailónky podávame s ryžou a s obľúbeným šalátom.

Zdieľať s priateľmi