Ponuka Vyhľadať

Hladný ako vlk

Kačica na pomarančoch

Lasagne z panvice
Jahňacie so šalviovým medom
Kura na pive
Pikantné bravčové závitky
Chilli con carne
Morčacie rolky s ryžou
Pizza v zemiakoch
Mäsové guľky s omáčkou
Kotlovina
Kurací paprikáš
Morčací hamburger
Papriky plnené rizotom
Teľacie kotlety so zeleninou
Klasický burger
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Jaipur kari
Hubový guľáš
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Hovädzí steak so zeleninou
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Carbonara so špenátom
Morčacie prsia s jablkami
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Pochúťka s Ajvarom
Hŕstková polievka s paradajkami
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Rolky z roštenky so zeleninou
Netradičný hamburger
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Medové teľacie kotlety
Zemiakové placky
Medailónky s hnedou ryžou
Grilovaný hamburger
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Sladká bravčová panenka
Rýchle lasagne
Špagety s cuketou
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Nové zemiaky s Ajvarom
Plnené kuracie stehná
Kura na pivovej fľaši
Kura na sladko
Grilovaná krkovička
Kurča na bielom víne
Polievka z bôbu
Kuracie prsia pečené v rúre
Pivný guláš
Zeleninové chipsy
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Grilované rebierka
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Fish&Chips v tortille
Voňavé pečené zemiaky
Párky v slanine
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Rezne s chutnou omáčkou
Bravčové kotlety s kuskusom
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Viac receptov pre túto náladu

Pripravte si kačicu na netradičný spôsob. Vôňa a chuť pomaranča dodá tomuto jedlu tú pravú slávnostnú atmosféru.

Suroviny

4 kačacie stehná
240 g Lagris ryže parboiled s indiánskou ryžou
1 lyžica Podravky ochucovadla
olivový olej
200 ml kuracieho vývaru
200 ml červeného vína
šťava z 2 pomarančov
maslo
Na ozdobu:
medovka
pomaranč
brusnice

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby50 min

  • 1 Mäso umyjeme a osušíme, posypeme Podravka ochucovadlom a opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán asi 8 minút.
  • 2 Mäso vyberieme a zabalíme do alobalu. Do výpeku pridáme víno, vývar a šťavu z pomarančov a znovu krátko povaríme.
  • 3 Podávame s ryžou pripravenou podľa návodu.

Porcia

Ozdobíme medovkou, brusnicami, pomarančom a podávame.

Malé tajomstvá

Na zjemnenie omáčky môžeme použiť maslo, ktoré pridáme na konci varenia.

Zdieľať s priateľmi