Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Tabouleh

Cuketové jednohubky
Caponata a lá Podravka
Treska s vajíčkovým šalátom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Paella s kuracím mäsom
Kuracie fajitas
Paradajkové košíčky so pšenom
Morčacina s citrónom a oreganom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Letné zeleninové ragú
Ružičková polievka
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Grilované tofu
Okúzľujúce letné kurča
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Gyros šalát
Tuniak so zeleninou
Treska so zeleninou
Mediteránska rapsódia
Tuniakový šalát
Ražniči z lososa
Špargľová polievka
Paradajková polievka
Oranžové rizoto
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Stredomorská frittata
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Šošovicová krémová polievka
Krevety na zeleninovom lôžku
Biela treska
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Strukovinový šalát so zeleninou
Šalát z grilovanej zeleniny
Rizoto na španielsky spôsob
Zeleninové špízy
Biela ryba s kuskusom
Tekvicová polievka s jablkom
Pečený losos v medovej omáčke
Jaipur kari
Sójový šalát s tuniakom
Teplý zeleninový šalát
Opekaná zelenina
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Losos s cuketovou krustou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Cviklové krupoto s bielou rybou
Paradajková polievka s bazalkou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Bohatá jesenná polievka
Zeleninové rizoto so slaninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Špagety zo Stredomoria
Stredomorský šalát
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Viac receptov pre túto náladu

Tabouleh je šalát z bulguru, inšpirovaný Blízkym východom, ten správny šmrnc mu dodáva citrónová šťava a mäta. Môžete si ho pripraviť ku grilovačke alebo len tak, ako svieže letné jedlo.

Suroviny

100 g Lagris bulguru
1 lyžica masla
1 ks menšej červenej cibule
5 ks jarných cibuliek
1 ks šalátovej uhorky
6 ks stredne veľkých paradajok
zväzok čerstvej mäty
petržlenová vňať
6 polievkových lyžíc olivového oleja
1 ks citróna
listy rímskeho šalátu
1 PL Podravky ochucovadla natur
soľ
korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby40 min

  • 1 Bulgur pripravíme podľa návodu na obale a necháme trošku vychladnúť. Medzitým nakrájame zeleninu na menšie kúsky, uhorky a paradajky zbavíme semienok.
  • 2 Bylinky nasekáme na jemno. Všetko spolu vložíme do väčšej misy a pridáme uvarený bulgur. Polejeme olivovým olejom a citrónovou šťavou, ochutíme Podravkou Natur a podľa potreby pridáme soľ a korenie.

Porcia

Podávame na listovom šaláte s citrónom.

Malé tajomstvá

Chuť bulguru zjemní maslo, ktoré do neho vmiešame.

Zdieľať s priateľmi